2020-08-05T17:39:24+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 5 Ağustos 2020 308 Görüntüleme

İsrail’den ABD’ye Demir Kubbe kazığı: Kritik kaynak kodlarını vermediler

İsrailli müdafa sanayii şirketi Rafael ile ABD’li müdafa sanayii şirketi Raytheon, ABD topraklarında {Demir} Kubbe (Iron Dome) hava müdafa sistemi üretmek amacıyla ortak bir şirket kurdu. Diğer yandan, {Demir} Kubbe’nin ABD ordusunun Tümleşik Muhabere Komuta Sistemi’ne (IBCS) entegrasyonu konusu ile ilgili bazı problemler yaşanıyor.

Aksam.com.tr’nin Defense News’ten aktardığı habere gore, ABD Ordu Istikbal Komutanlığı Komutanı General Mike Murray, İsrail’den {Demir} Kubbe’nin tehlikeli sonuç kaynak kodlarını almayı başaramadıklarından kaynaklı {Demir} Kubbe’yi ABD ordusuna birleşik etmekte sorun çektiklerini açıkladı.

İsrailli Rafael ile ABD’li Raytheon doğrultusundan kurulan “Raytheon Rafael Area Protection Systems” isimli şirket, {Demir} Kubbe’nin yanı sıra Onarım engelleyici roket ve Onarım’in ABD’deki sürümü olan SkyHunter füzeleri de üretecek. Söz hususu tesisin sene sonuna kadar tamamlanması umut ediliyor.

“İSRAİL TOPRAKLARI DIŞINDAKİ EN KAPSAMLI DEMİR KUBBE TESİSİ OLACAK”

Raytheon şirketinin Kara Savaşları ve Hava Müdafa İşlerinden Mesul Başkan Muavini Sam Deneke, kurulan ortak şirketle alakalı yapmış olduğu bildirimde şunları kayıt etti:

“İsrail toprakları haricinde inşa edilecek ilk tam kapsamlı {Demir} Kubbe tesisi olma özelliğini sunan bu yer, ABD Müdafa Bakanlığının (Pentagon) ve küresel çaptaki müttefiklerin müdafa ihtiyaçlarının merkezi olacak.”

Bugüne dek ateşlenen 2 bin 500’den çok engelleyici atışla dünyanın en fazlaca sarfedilen hava müdafa sistemleri içinde yer alan {Demir} Kubbe’nin başarı seviyesi yüzde 90 olarak gösteriliyor.

“İSRAİL, DEMİR KUBBE’NİN KRİTİK KAYNAK KODLARINI PAYLAŞMIYOR”

ABD ordusundaki silahların modernizasyonundan mesul olan Ordu Istikbal Komutanlığı Komutanı General Mike Murray, ABD Kongresinde alakalı komiteye yapmış olduğu bildirimde “{Demir} Kubbe’lerin ABD ordusunun Tümleşik Muhabere Komuta Sistemi’ne entegrasyonunda bir takım problem yaşandığını, zira İsrail hükûmetinin entegrasyon amacıyla lüzumlu olan tehlikeli sonuç kaynak kodlarını paylaşmayı reddettiğini” ifade etti.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama