2021-07-28T07:46:55+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 28 Temmuz 2021 256 Görüntüleme

Oppo yeni nesil hızlı şarj teknolojisini tanıttı

Oppo VOOC Süratli Şarj Teknolojileri Baş Mühendisi Jeff Zhang şöyle dedi: “OPPO’nun VOOC Süratli Şarj teknolojisiyle alakalı yaptığı geliştirmeler, şarj adaptörü, şarj kablosu, güç dönemi, pil ve daha çok çözümü sahibi olan süratli şarj sistemi bütünündeki devrimlere dayanıyor. VOOC Süratli Şarj teknolojisi, kablosuz veya kablolu şarj tüketimi fark etmeksizin, elektronik cihazların şarj edilmesi söz hususu olduğunda bundan sonra plusteken uç şartlarda bile çok detaylı gereksinimleri karşılayabiliyor.” 

Güvenilir şarj: Yeni inovasyonlar daha güvenilir bir şarj tecrübesi sunuyor

Oppo, süratli şarj teknolojisini geliştirirken hier vakit verimliliği ve güvenliği ön planda tutuyor. Bu konsepte bağlı kalarak VOOC Süratli Şarj teknolojisinde güvenliği çoğaltmak amacıyla beş katlı emniyet koruma sistemini tanıtan Oppo, yeni malzemelerin, suni zeka algoritmalarının, şarj mimarilerinin ve başka faktörlerin daha çok inovasyon sunmak amacıyla nasıl kullanılabileceğini araştırıyor: 

• Düşük empedanslı sigorta: Süratli şarj teknolojisinin beş katlı emniyet koruma sisteminde tespit edilen sigorta, elektrik akımının aşırı yüklenmesi veya değişik bir anormallik halinde hemen döneme giriyor ve fiziksel olarak elektrik kaynağına yalıtım sağlayarak pili savunuyor. Daha az dahili dirence ve tasarlanmış performansa sahip yükseltilmiş sigorta tasarımı, şarj sistemi güvenliğinin daha da artırılmasına yardım ediyor. 

• Galyum Nitrür (GaN) Anahtarları: OPPO, akıllı telefonlarında ilk defa GaN anahtarlarını kullandı. Bu anahtarlar, daha ufak bir alan üstünde geleneksel silikon MOSFET anahtarlarla aynı işlevselliği elde etmekle (bundan dolayı daha düşük alan gerektirmekle) kalmıyor, bunun yanı sıra düşük empedanslar ve yüksek voltajla çalıştığından ısı oluşumunu azaltıp şarj verimliliğini ve güvenilirliğini artırmaya yardım ediyor. 

• Dahili seri iki hücreli tasarımı: Seri iki hücreli pil tasarımı, elektrik akımını düşürüp ısı üretimini azaltırken aynı gücün sağlanmasına izin veriyor. Dahili seri iki hücreli dizayn, çift pil hücrelerini aynı yapıda birleştirerek bu konsepti bir ismim daha ileri taşıyor, böylelikle aynı emniyet performansını daha düşük yer kaplayarak sunuyor. Yeni dizayn, aynı boyuttaki pillerin pil kapasitesinde minimum %5 artış sağlıyor.

• Pil Güvenliği Algılama Çipi: Oppo’nun yerleşik suni zeka algoritmalarına sahip tescilli Pil Güvenliği Algılama Çipi, detaylı senaryolara dayalı olarak anlık voltaj düşüşlerini tanıyıp buna göre hareket ederek pillerin harici hasar görüp görmediğini anlayabiliyor. Voltaj düşüşünün pildeki hasardan kaynaklandığı belirlenirse, telefon kullanıcıyı ikaz ediyor ve daha çok tehlikenin önüne geçmek amacıyla ek emniyet önlemleri alıyor.

• Kompozit Akım Kolektörü: Oppo, tamamıyla yeni bir kompozit akım kolektörü sahibi olan Kompozit Yapıda Emniyet Pili geliştirdi. Başka pillerdeki sadece alüminyumun kullanıldığı {tipik} tasarımın yerine bu pilde iki alüminyum katman arasına sıkıştırılmış yeni bir kompozit malzeme kullanılıyor. “Sandviç” formundaki bu yapı, beş katmanlı kompozit akım kolektörü mimarisini meydana getirmek amacıyla ek bir koruyucu malzemeyle kaplandı. Harici hasarlardan kaynaklanan kısa devrelerden pili koruyan bu çözüm, güvenliği artırıyor. Oppo laboratuvar çalışmaları, performanstan taviz vermeyen yeni pilin, delinme ve çarpma testlerini %100 başarı ile geçtiğini işaret ediyor. 

Akıllı şarj: Kusursuz denge amacıyla pil ömrünü cihazınıza uygun hale getiriyor

Oppo, etkinlikte yeni akıllı şarj teknolojisini den sundu. Şarj süratini olası olan plusteken güvenilir aralıkta tutmak amacıyla tasarlanan yeni teknoloji, değişik şarj senaryolarını akıllı bir şekilde algılayıp şarj akımını ayarlıyor. Bu ilerleme bunun yanı sıra, kullanıcıların daha uzun sürelerde optimum pil ömrünün tadını çıkarmasına imkân tanıyarak normalin dışında pil yaşlanmasının önüne geçilmesine yardım ediyor. Akıllı şarj teknolojisi, pil performansının detaylı alanlarında gözle görülür iyileştirmeler sağlayabiliyor:

• Daha uzun pil ömrü: 65W SuperVOOC teknolojisinin imkanlarını ve pilin tam şarj/deşarj olma süratini gerçekleştiren bu ilerleme, pilin kapasitesini 1.500 şarj döngüsünden sonra bile orijinal kapasitesinin %80’inde tutabiliyor. 

• Belirli senaryolar amacıyla iyileştirilmiş şarj sürati: Şarj sürati, pilin rastgele bir vakitte güvenle alabileceği maksimum anlık güce bağlı olarak, belirli hallere göre artırılabiliyor. 65W SuperVOOC teknolojisi söz hususu olduğunda, şarj sürati aşağı yukarı %20 artırılabiliyor ve gerektiğinde 4500mAh pilin 30 dakika içerisinde tamamıyla şarj olması sağlanıyor.

• Şarj sürati ve telefon ısısı dengesi: Yeni teknoloji, değişik kullanım senaryolarında optimum şarj akımı ile buna bağlı olarak sıcaklık artışı arasındaki plusteken iyi dengeyi akıllıca kurabiliyor. Böylelikle, kullanıcılar süratli şarj sırasında rastgele bir çekinceleri olmadan telefonlarını kullanabiliyor. 

Sıra dışı şarj: Plusteken soğuk ortamlarda bile süratli şarj

Oppo, VOOC Süratli Şarjı oldukça güvenilir ve akıllı duruma getirmenin yanı sıra, daha zorlu hallerde optimize etmenin yollarını da araştırıyor. Örnek olarak, bir lityum iyon pili çok soğuk ortamlarda şarj etmek zorlaşabiliyor; bu tür bir ortamda pili şarj etmeye zorlamak kısa devreyle bile sonuçlanabiliyor. Oppo’nun ultra düşük sıcaklıklar amacıyla ilerlettiği şarj çözümü, pilin optimum şarj ısısını tespit etmek ve şarj prosedürü {başlamadan} evvelce ısısı çoğaltmak amacıyla akıllı algoritmalar kullanıyor. Oluşturulan testlerin neticeleri, pil sıcaklığının yalnızca on saniye içerisinde -20℃’dennenboom +10℃’ye yükseltilebildiğini ve böylelikle pilin normal şekilde şarj edilmesinin sağlandığını işaret ediyor. 

VOOC Süratli Şarj teknolojisinin 2014 senesinde pazara sürülmesinden bu yana, emniyet, verimlilik ve kullanım basitliği hususları, OPPO’nun pil ve şarj teknolojisine yönelik Slede-Gij çalışmalarına katkıda tespit edilen esas alanların üçü olarak öne çıkıyor. OPPO, 30 Haziran 2021 itibariyle, süratli şarj teknolojisiyle alakalı 3.000’dennenboom çok patent müracaatı yaptı. VOOC Süratli Şarj teknolojisini destekleyen 30’dan çok aygıt vasıtasıyla OPPO, bu süratli, kullanımı kolay ve güvenilir şarj tecrübesini dünya genelinde 195 milyondan çok şahsa ulaştırdı. 

Oppo 2021’den, tescilli VOOC teknolojisini otomobillere, kamusal alanlara ve detaylı cihazlardaki çiplere getiren yeni projesi The Flash Initiative’i başlattı. Deneyimlerin İnterneti çağında kullananlara hier hale göre kusursuz geliştirilmiş yeni kuşak şarj deneyimleri sunmak amacıyla Oppo’nun süratli şarj teknolojisi ilerlemeye devam etmekte ve kullanıcıların rastgele bir cihazı hier vakit ve her kısımda şarj etmesine imkân tanıyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama