2020-05-31T02:22:41+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 31 Mayıs 2020 595 Görüntüleme

Yerli Ateş Ölçer Cihazlar Hazır!

Salgın sürecinde, Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Ulus Meclisi (TBMM) başta olmak suretiyle Türkiye’nin tehlikeli sonuç kurumlarında ve pandemi hastanelerinde yeni nesil kızılötesi termal kamera kurulumunu gerçekleştiren HAVELSAN, normalleşme periyodu için uzaktan idrak etme yazılımını da bu kameralara entegre etti.

4 METREDEN ÖLÇÜYOR

Salgının en yoğun olduğu mart-nisan döneminde 200 termal kameranın kurulumunu yaparak tehlikeli sonuç kurumların salgından korunmasında mühim rol oynayan HAVELSAN, termal kameralarına yazılım güncellemesi yapmış oldu. Bu termal kameralar 4 metre mesafeye kadar ve 0.1 aşama hassasiyette ölçüm yapabiliyor. Bu sayede kişinin yüz sıcaklığı, yüz idrak etme algoritması yardımıyla tespit edilen şahıs görüntüsünün üstünde görülebiliyor. Yarın itibarıyla gezi engellemelerinin kalkması ve restoran-kafelerin açılması, yeni tedbirleri de bununla beraber getirirken, HAVELSAN’ın geliştirdiği yeni sistemle bu tedbirlerin uygulanması daha da kolaylaşacak. 

Kurulum emekleri sürüyor

Sistemle ilk aşamada giriş ve çıkışlarda otomatik ateş ölçümünün yapılması ve ateşi yüksek olan kişilerin tespiti; maske otomatik kontrolü, uyarı verilmesi; toplumsal mesafenin korunması için toplu dolaşım alanlarında şahıs yoğunluk tespiti ve yoğunluğun belirtilen limitten fazla olması durumunda alarm üretimi gerçekleştirilecek. Uzaktan idrak etme sisteminin kurulum emekleri sürüyor. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama