2021-05-31T14:01:44+03:00
Ana Sayfa Yaşam 31 Mayıs 2021 345 Görüntüleme

TEM’de zincirleme trafik kazası! Ortalık savaş alanına döndü

Kaza, saat 04.45 sıralarında TEM Otoyolu Şirintepe viyadüğünde ortaya geldi. İstanbul istikametine gitmekte olan bir TIR, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün denetimini kaybetmesi neticesi devrildi. Arkadan gelen yolcu otobüsü, TIR, tanker ve otomobillerin varolduğu 24 vasıta kunst arda birbirine çarptı. Haber verilmesi üstüne bölgeye birden fazla itfaiye ve sıhhat ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan 21 şahıs, sıhhat ekiplerinin ilk müdahalesinin sonrasında İzmit ve Derince’den tespit edilen hastanelere kaldırıldı.TEM Otoyolu muhabere alanına dönerken, TIR’larda yüklü tuğla ve malzemeler yola döküldü. TEM Otoyolu İstanbul istikametinin ulaşıma kapanması üstüne yolda kalan yolcular belediye otobüsleriyle alınarak otogara götürüldü. Kazaya karışan sürücüler, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda duramayarak önlerinde tespit edilen araçlara çarptıklarını açıkladı.

Yolun İstanbul istikameti ulaşıma kapanırken, uzun vasıta kuyrukları oluştu. Polis ve Karayolları ekipleri, yolu ulaşıma açmak amacıyla çabalarken, bölgeye çekici istendi. Yola dökülen malzemelerin den kaldırılması amacıyla çalışma başlatıldı. Yolda çalışmalar devam etmekte.

POLİS D-100’E YÖNLENDİRİYOR Polis, trafiği rahatlatmak amacıyla araçları Ankara istikametinde Kuruçeşme gişelerinden, İstanbul tarafında ise Kandıra gişelerinden D-100 kara yoluna yönlendiriyor.

TRAFİĞE AÇILDI

Otoyolun Ankara istikameti 09.15’te tekrardan ulaşıma açılırken, İstanbul tarafında Kandıra ile Kuruçeşme gişeleri arasındaki alanı ise kazaya karışan araçların kaldırılması ve yolun temizlenmesinin sonrasında 12.50’den trafiğe açılabildi.

Diğer yandan Karayolları ekipleri, yolun boşaltılması amacıyla kaza yeri ile Kandıra gişeleri arasında kalan araçları, hadise yerinin 600 metre gerisinden bariyerleri keserek Ankara istikametine yönlendiriyor. Bunun dışında otobüslerle seyahat eden yolcular, belediye araçlarıyla İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne götürülüyor. Ekipler araçların kaldırılması ve trafiğin açılması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama