2022-12-11T23:39:19+03:00
Ana Sayfa Yaşam 8 Aralık 2022 3 Görüntüleme

Arap Dünyasında ilk kez Dubai, çocuklar ve ergenler için dünyanın en büyük ruh sağlığı kongresine ev sahipliği yapacak

Al Jalila Özel Çocuk Hastanesi, IACAPAP Dünya Kongresi’nin 25. buluşması için 6-9 Aralık tarihlerinde dünyanın önde gelen ruh sağlığı uzmanlarını Dubai’ye getiriyor.

Dr. Abdullah Al Khayat: Dubai’nin Dünya Kongresi’ne ev sahipliği yapması, bölgenin ruh sağlığı manzarasını dönüştürmede uzun vadeli olumlu bir etkiye sahip olacak.

Dr. Ammar Albanna: Kongrenin bölgede ilk kez Dubai’de yapılıyor olması, BAE’nin pediatrik ruh sağlığını geliştirme çabalarını vurgulamaktadır.

Dr. Daniel Fung: Özellikle yeni bir değişkenlik ve belirsizlik dönemine girerken, gençlerin ruh sağlığını savunmanın önemini vurgulamamız gerekiyor.

Arap Dünyasının ilk IACAPAP Dünya Kongresi, küresel topluluğun çocukların ve ergenlerin ruh sağlığı sorunlarını keşfetmesi ve yenilikleri öne çıkarması için bir platform sağlamaktadır.

DUBAİ, BAE – BAE’nin ilk ve tek özel çocuk hastanesi olan Al Jalila Özel Çocuk Hastanesi, önümüzdeki hafta Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde Uluslararası Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi ve Müttefik Meslekler Birliği’nin (IACAPAP 2022) 25. Dünya Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.

Her iki yılda bir düzenlenen Kongre, önemli konuları tartışmak ve bu alandaki küresel ilerlemeleri desteklemek için küresel topluluğu bir araya getirir. 5-9 Aralık tarihlerinde 25.’si düzenlenen kongre, “Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı: Geleceği Şekillendirmek” temasıyla gerçekleştirilecek. IACAPAP 2022, ülkeyi birkaç stratejik hedef ve girişim aracılığıyla yaşam kalitesinde bir dünya lideri haline getirmeyi amaçlayan BAE Ulusal Refah Stratejisi 2031 ile uyumludur.

2016 yılında Dubai, çocuklar ve ergenler için dünyanın en büyük ruh sağlığı kongresine ev sahipliği yapma hakkını kazanan ilk Arap şehri oldu. IACAPAP Dünya Kongresi’nin 85 yıllık tarihinde bölgede ilk kez düzenlenecek olan etkinlik, dünyanın dört bir yanından bilim adamları ve klinisyenler için en son araştırmaları tartışmak, çocukların ve ergenlerin mevcut ruh sağlığı sorunlarını keşfetmek ve ruh sağlığını iyileştirmek için en son yenilikleri vurgulamak için bir platform sağlayacaktır.

Etkinlikte, Stanford Üniversitesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı Başkanı Profesör Antonio Hardan, IACAPAP’ın eski Başkanı, Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Profesörü Profesör Bennet L Leventhal, Paris-Sud Üniversitesi Halk Sağlığı ve Ruh Sağlığı Araştırma Laboratuvarı Başkanı Profesör Bruno Falissard gibi dünyanın önde gelen profesyonellerinden bazıları tarafından yönetilen CPD onaylı oturumlar yer alacak.

Al Jalila Özel Çocuk Hastanesi İcra Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Al Khayat şunları söyledi: “IACAPAP, genç neslin karşı karşıya olduğu sayısız akıl sağlığı sorununu ele alma konusundaki paha biçilmez çabalarından dolayı dünyanın her yerinden övgüler kazandı. Al Jalila Özel Çocuk Hastanesi, bölgesel olarak çocukların ruh sağlığını iyileştirmede öncüdür. Her iki kuruluşun da bu yıl Dünya Kongresi’ne ev sahipliği yapması önemli bir adımdır. Dünya Kongresi’ne Dubai’de ev sahipliği yapmanın, bölgenin ruh sağlığı manzarasını dönüştürmede uzun vadeli olumlu bir etkisi olacağını umuyoruz.”

Etkinliğin ilk günü, 6 Aralık’ta resmi açılış töreni yapılması planlanan kongre öncesi çalıştaylara ayrılmıştır. Kongre beş gün boyunca 12 çalıştay, 15 açılış konuşması ve 250 saatten fazla sempozyum ve konferansa ev sahipliği yapacak. Dünya çapında 300’den fazla uzmanın katıldığı oturumlar, kaygı bozuklukları, otizm spektrum bozuklukları, politika ve savunuculuk, zihinsel bozuklukların önlenmesi ve refahın arttırılması, çocuk ve ergen ruh sağlığı hizmetlerine erişimi iyileştirmek için ortaya çıkan teknolojiler dahil olmak üzere çeşitli konuları kapsayacaktır.

Ebeveyn-çocuk etkileşimlerine ilişkin ebeveyn endişeleri ve Covid-19’un ruh sağlığı üzerindeki etkileri gibi acil konular da programda ele alınacaktır. Oturumlara 85’ten fazla ülkeden binlerce delege katılacak.

Emirates Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Derneği Başkanıve Al Jalila Özel Çocuk Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Mükemmeliyet Merkezi Başkanı Dr. Ammar Albanna‘ya göre IACAPAP 2022, Dubai’nin özellikle çocuklar olmak üzere toplumsal ruh sağlığına olan bağlılığını vurgulamaktadır.

Bölgenin önde gelen çocuk hastanelerinden biri olan Al Jalila Özel Çocuk Hastanesi’nin, dünyanın dört bir yanından seçkin profesyonelleri akıl sağlığı sorunlarını tartışmak üzere Dubai’ye getirmede önemli bir rol oynadığından dolayı gurur duyduğunu belirten Dr. Ammar Albanna, “Ruh sağlığına odaklanmak hiç bu kadar önemli olmamıştı çünkü dünya nüfusunun önemli bir yüzdesi, özellikle en savunmasız grup olan çocuklar da dahil olmak üzere akıl sağlığı sorunları yaşıyor. Dünya Kongresi, çocukların ruh sağlığını iyileştirmenin yenilikçi yollarını tartışacak. Covid-19 bağlamında akıl sağlığı bozukluklarındaki artışa nasıl yanıt verileceği de dahil olmak üzere kritik konuları ele alacaktır. Kongrenin bölgede ilk kez Dubai’de yapılıyor olması, BAE’nin pediatrik ruh sağlığını ilerletme çabalarını vurgulamaktadır” ifadelerini kullandı.

AyrıcaKongre’nin faydalarının altını çizerek, bunun dünya çapındaki IACAPAP derneklerinden üyeler ve endüstri profesyonelleri ile ağ oluşturmayı nasıl sağlayacağına dikkat çeken IACAPAP başkanı Dr. Daniel Fung, “Dubai, BAE’nin en kalabalık şehridir. Bölge nüfusunun yaklaşık %30’unu gençler oluşturmaktadır. Özellikle yeni bir değişkenlik, belirsizlik, karmaşıklık ve muğlaklık dönemine girerken, bölge gençliğinin ruh sağlığını savunmanın önemini vurgulamamız gerekiyor” dedi.

Dubai’nin etkinliğe ev sahipliği yapması, Emirliğin bölgede ruh sağlığı farkındalığına öncülük etme ve önde gelen bir sağlık turizmi merkezi olma çabalarını destekleme çabalarında bir başka kilometre taşı olacak.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama