2021-01-16T23:34:51+03:00
Ana Sayfa Yaşam 16 Ocak 2021 403 Görüntüleme

Pendik’te korku dolu dakikalar! Genç kız ‘Tehdit edildim’ diyerek dayısını çağırdı, sonrası…

Hadise, gece saat 23.30 sıralarında Pendik eyaletinde Orta Mahallesi Kavuniçi Sokak’ta yaşandı. İddiaya göre, isminin Necati bulunduğu öğrenilen bir şahıs, önceden dost oldukları bir genç kız ile şimdilik bilinmeyen bir amaçla tartışmaya başladı. Münakaşa büyüyünce genç kız dayısı Hasan Yılmaz’a haber sunarak yardım istedi. Sokağa gelen Hasan Yılmaz, yeğenini güvenliğini sağlamak amacıyla Necati adlı şahıs ile kavga etmeye başladı. Bu sırada Hasan Yılmaz’ın yabancı uyruklu 4 komşusu da kavgaya dahil oldu. Kavga esnasında zanlı, belinden çıkardığı kurusıkıdan bozma tabanca ile üç el ateş etti. Tabancadan çıkan mermilerden biri Hasan Yılmaz’ın başına isabet etti. Yılmaz, kanlar içerisinde yere yığıldı. Kavgaya karışan komşulardan bir tanesi de bacağından yaralandı. Silahlı saldırgan ise bir taksiyi durdurarak hadise yerinden kaçtı.

Silah sesini duyan komşularının ihbarı üstüne hadise yerine sıhhat ve polis ekipleri sevk edildi. Sıhhat ekiplerinin kontrolünde Hasan Yılmaz’ın başına isabet eden mermi ile hayatını kaybettiği tespit edildi. Ayağından yaralanan bir komşu ise hadise yerindeki ilk müdahalenin sonrasında Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Inceleme Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaşamını yitiren Hasan Yılmaz’ın cenazesi, hadise yerinde oluşturulan incelemelerin sonrasında otopsi yapılmak üzere Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Inceleme Hastanesi morguna kaldırıldı.

KAÇAN ZANLI YAKALANDI

Polis ekipleri, oluşturulan incemeler neticesi kaçan zanlının kimliğini belirleyerek çalışma başlattı. Zanlı, hızlıca yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan Necati adlı zanlı, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

“VURAN KİŞİ RAHATSIZ EDİYORMUŞ”

Silah sesleri üstüne dışarı çıktığını dile getiren Neşe Onay, olayla alakalı, “Ben üç el silah sesi duydum. Camdan baktım, yukarıya ve aşağı doğru kaçanlar oldu, dışarı çıktık. Arkadaşın kapısının önünde kız ağlıyordu, yaralı çocuk vardı beraberinde. Başka vurulan şahıs yerde yatıyordu esasen. Kız ‘dayım’ dedi. Vuran şahıs, onu rahatsız ediyormuş. ‘Bu da dayım’ dedi. ‘Beni güvenliğini sağlamak amacıyla geldi dedi'” diyerek konuşmasını belirtti.

Olayla alakalı tahkîkat devam etmekte.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama