2020-09-08T08:38:10+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 8 Eylül 2020 532 Görüntüleme

Teknolojide hedef 50 bin genç yetenek

Endüstri ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, öncelikle 12, ikinci aşamada 18 kentte, toplamda 30 Deneyap Teknoloji Atölyesi’ni yaşama geçirdiklerini söyleyerek, 5 senede aşağı yukarı 50 bin öğrenciyi atölyelerden mezun etmeyi hedeflediklerini bildirdi. Varank, şunları kayıt etti: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, koordinasyonunu Bakanlığımıza tevdi etmiş olduğu bu projemizle ortaokul ve lise seviyesindeki üstün yetenekli öğrencilerimize 3 senelik kapsamlı teknoloji eğitimi veriyoruz. Bedava bu eğitimler yenilikçi ve vizyoner müfredata haiz. Öğrencilerden tek bir beklentimiz var, o da hayal güçlerini sonuna kadar kullanmaları.”

‘KODLAMA’ TAMAM

Deneyap Teknoloji Atölyeleri projesine 3 bin 680 yeni talebe katıldı. Projenin 18 ili içine alan 2. fazında sınavları başarı ile geride bıraktığımız gençler, geleceğin teknoloji yıldızı olmak amacıyla eğitim almaya hak kazanmıştır. Türkiye’nin teknolojik gelişimini ivmelendirmek suretiyle 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacak. Projenin ilk etabında Adana, Ankara, Alanya, Edirne, Erzurum, Hakkari, {Eskişehir}, İzmir, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon’da 12 Deneyap Teknoloji Atölyesi kuruldu. 12 ilde geride bıraktığımız yıl temmuz ayında eğitime başlamış olan öğrenciler, ‘dizayn ve üretim’le ‘robotik ve kodlama’ eğitimlerini tamamladı. Yeni dönemde eğitimler ‘elektronik programlama ve nesnelerin interneti’yle devam edecek.

ÖĞRENCİLERİN % 81’İ DEVLET OKULUNDAN  

yazılı imtihan şubatta yapılmış oldu. Sınava 65 bin 168 bilim ve teknoloji meraklısı genç katıldı. Imtihanı başarı ile geride bıraktığımız 9 bin 668 talebe ağustos ayında uygulamalı sınava girdi. Jüri üyeleri, öğrencilerin, kendini ifade edebilme, orjinal düşünme, yenilik katabilme yeteneklerini öneme alarak değerlendirmede bulunmuş oldu. Yazılı sınavın yüzde 70’i, program sınavının yüzde 30’u esas alındı ve 3 bin 680 talebe geleceğin teknoloji yıldızı olmaya hak kazanmıştır. Bu öğrencilerin yüzde 81’inin devlet okullarından gelmesi ilgi çekti. 

FORMULA 1 ÖNCESİNDE İSTANBUL PARK’TA TEST 

Bakan Varank Formula 1 yarışı evveli İstanbul Park’ı kontrol etti. Varank, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen ‘16. TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Vasıta Yarışları’nın son günündeki hususi yarışta dereceye giren grup kaptanlarıyla rallikros yarışlarındaki araçlarla tur attı. Varank, 1968 model Anadol A1 ile piste çıktı. Ardından Varank, Avitas Motorsports’un Dünya Rallikros Şampiyonası’nda sarfedilen 310 beygirlik yerli otomobilin direksiyonuna geçti. Vasıta spin atarak pistten çıktı. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama