2020-09-19T13:45:51+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 19 Eylül 2020 281 Görüntüleme

Sürücü oto-pilotta 150 km hızla giden arabada uyurken yakalandı

Polis, adı açıklanmayan sürücünün arabayı oto-pilot mevkisine alarak koltuğunu indirip uyuduğunu belirtti.

Otonom {sürüş} teknolojisi sarfedilen otomobillerde, vasıta kendi gitmesine karşın sürücünün ellerinin direksiyonda olması gerekiyor.

Alberta polis yetkililerine gore hadise Edmonton’a 100 kilometre mesafedeki Ponoka’da Temmuz sonucunda yaşandı.

Mahkeme kayıtlarına gore trafik polisleri, sürücü ve ön yolcu koltuğunda kimsenin görünmediği aracı görünce ışıklarını açtı.

Başka otomobiller çekilince vasıta daha da süratlendi

Polis aracının ışıklarını gören başka araçların çekilmesiyle önü oluşturulan Model S tarzı vasıta daha da süratlendi ve 150 kilometrenin üstüne çıktı.

Polis hadise esnasında hem sürücünün hatta {yanındaki} bireyin koltuklarını tamamıyla geriye yaslayarak uyuduğunu ifade etti.

Başlangıçta aşırı hızdan para cezası verdiği sürücünün ehliyetine bigün amacıyla el konuldu.

Ardından da tehlikeli sürüşten dava açıldı. Bu bireyin Aralık’ta mahkemeye çıkacağı duyuruldu.

Darri Turnbull isimli polis memuru CBS News’a “Arabanın ön camından kimse görünmüyordu. Önü açılınca otomobil sürat halletmeye başladı. 23 senelik polis memuruyum, asla bu tür bişi görmedim. Doğal o vakitler bu tür bir teknoloji yoktu” dedi.

Halihazırda Tesla araçları ikinci düzey otonom {sürüş} teknolojisine haiz.

Bu civarda vasıta izin verildiği hallerde direksiyonu ve sürati denetim edebiliyor. Yalnız sürücünün araca her vakit araya girmek edebilecek konumda olması gerekiyor.

Tesla’nın kurucusu Elon Musk, bu senenin sonuna kadar araçlarının, sürücünün oldukça az katkısını gerektirecek şekilde tamamıyla otonom olmasını amaçladıklarını yalnız testlerde çözmeleri ihtiyaç duyulan “birçok ufak problem bulunduğunu” söylemişti.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama