2020-09-19T13:45:42+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 19 Eylül 2020 339 Görüntüleme

Roketsan Roket Yarışması’nın kazananları açıklandı

Türkiye’nin ulusal teknoloji hamlesi tarafında gençliğe yatırımını devam ettiren Roketsan’ın, TEKNOFEST kapsamında TÜBİTAK SAGE ortak çalışmasıyla sponsorluğunu üstlendiği Füze Yarışması’nın kazananları duyuruldu. Neticelere nazaran, Pamukkale Üniversitesi’nden Hazar Füze Takımları hem yüksek hem orta irtifa kategorilerinde birinciliği elde etti. Geçen sene düzenlenen yarışmada da yüksek irtifa kategorisinde birinci olan Hazar Füze Takımları; yüksek irtifa kategorisinde “En İyi Dizayn” ödülünün de sahibi olarak, toplamda 3 ödülle Füze Yarışması’nı tamamladı. 

Yüksek irtifa kategorisinde Genç Mimar Sinan Vefa Füze Ekibi ise ikinci olma başarılı olmasını gösterirken, orta irtifada Yıldız Füze Ekibi ikinci, YTÜ SİTARE ekibi üçüncü oldu. Alçak irtifa kategorisinde ise Tanyeli Füze Ekibi birinciliğe ulaşırken, Anadolu Füze Ekibi ikinci, Vefa İnsansız Sistemler Ekibi ise üçüncü oldu. Yarışmada, “En İyi Grup Ruhu” ve “En İyi Dizayn Mükafatı” başlıklarıyla da takımlar kategorilerine nazaran ödüllendirildi. “En İyi Grup Ruhu” mükafatına Halley’in Çırakları, Çelikyay Uzay ve Havacılık Ekibi ile Nebula Füze Ekibi layık görülürken, “En İyi Dizayn” mükafatını ise Hazar Füze Takımları’nın yanı sıra Anadolu Füze Ekibi ile Maverik Füze Teknolojileri Ekibi kazanmıştır.

Murat İKİNCİ: “Gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz”

Aksaray’da tespit edilen Tuz Gölü’nde, 2-9 Eylül tarihleri içinde düzenlenen TEKNOFEST Füze Yarışması esnasında gençleri yalnız bırakmayan Roketsan Genel Müdürü Murat İKİNCİ, kazanan takımları kutlama ederek: “Kuvvetli Türkiye vizyonunda yarınların mühendislerini kazandıran bir organizasyonun parçası olmaktan sevinç duyuyoruz. ‘Denizlerin altından uzaya kadar milletimize hizmet’ misyonuyla hareket eden Roketsan Ailesi olarak, gençlerimizi desteklemeye her vakit devam edeceğiz” dedi.

516 grup başvurdu, 82’si yarıştı

Bu yılki yarışmaya başvuran 516 grup arasından ön değerlendirme süreçlerini geride bıraktığımız 82 grup; alçak, ortak ve yüksek irtifa olmak suretiyle üç kategoride savaşım etti. Lise, lisans ve lisansüstü öğrencilerinden meydana gelen takımlardan katıldıkları alçak, orta veya yüksek irtifa kategorilerinden birisinde 4 kilo ve üstü yük taşıyan füze tasarlayıp üretmeleri ve fırlatmaya hazır hâle getirmeleri istendi. Yarışmada, kategorisinde birinci gelen grup 50 bin TL, ikinci gelen grup 40 bin TL, üçüncü gelen grup 30 bin TL mükafat kazanmıştır. Kazanan takımlar, 24-27 Eylül tarihleri içinde Gaziantep’te düzenlenecek olan TEKNOFEST kapsamında törenle ödüllerine kavuşacak.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama