2020-09-05T11:14:48+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 5 Eylül 2020 381 Görüntüleme

Selçuk Bayraktar müjdeyi duyurdu: Bayraktar Akıncı TİHA 2021’de göreve başlayacak

Müdafa Sanayii Başkanlığı özcülüğünde Baykar doğrultusundan yerli ve ulusal imkanlarla tasarlanan Bayraktar Akıncı TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), 2021 senesinde vazifeye başlamış olacak. Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, ‘Akıncı inşallah 2021’de vazifeye başlamış olacak. İkinci prototipi bitti. Biz şu an üçüncü prototipini ve seri imalat ürünü olan Akıncı’yı üretiyoruz. Geliştirme faaliyetleri devam etmekte. Kalifikasyon ve kontrol uçuşları da durumu hazırda devam etmekte. İnşallah 2021’de teslimatı ardından vazifeye başlaması olası olacaktır. Hedefimiz bu yönde’ dedi.

DHA’da bulunan habere nazaran, Tuz Gölü’nde oluşturulan TEKNOFEST Füze Yarışması’nda araştırmada tespit edilen Türkiye Teknoloji Ekibi Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Kurulu Başkanı ve Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Baykar doğrultusundan oluşturulan Bayraktar Akıncı TİHA’nın 2021 senesinde vazifeye başlamış olacağı müjdesini verdi. Bayraktar şöyle dedi:

‘Akıncı inşallah 2021’de vazifeye başlamış olacak. İkinci prototipi bitti. Biz şu an üçüncü prototipini ve seri imalat ürünü olan Akıncı’yı üretiyoruz. Geliştirme faaliyetleri devam etmekte. Kalifikasyon ve kontrol uçuşları da durumu hazırda devam etmekte. İnşallah 2021’de teslimatı ardından vazifeye başlaması olası olacaktır. Hedefimiz bu yönde.’

Selçuk Bayraktar, Bayraktar Akıncı TİHA’nın kendi katagorisinde hiçbir insansız hava aracında olmayan özelliklere mevcut olduğunu açıkladı. Bayraktar, ‘Akıncı’ya kendi katagorisinde nerdeyse hiçbir insansız hava aracında olmayan {özellikler} bırakılacak. Tüm şunlar ulusal müdafa sanayimizin ekosistemi vasıtası ile olacak. Bugün burada füze yarışmasını düzenleyen Roketsan, mühim cephanelerini füzesini geliştiriyor. TÜBİTAK SAGE değişik teknoloji sistemlerini geliştiriyor. Aselsan önündeki radarını yapıyor. Gerçekten bu da Teknofest şeklinde Akıncı da bir anlamda grup oyunu. Tüm alt sistemlerle eş güdümlü o kabiliyetleri kazanacak. Bizim geliştirdiğimiz sistemler tümüyle otonom uçuş tarafında, suni zeka bilgisayarları tarafında. Hava aracı, bir anlamda robot tayyare. Cephane sistemleri ve elektronik kart sistemleri ulusal müdafa sanayimizin eserleridir.’ dedi.

Selçuk Bayraktar ürettikleri İHA’ların ise Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunduğunu hem Ege hatta Akdeniz’de vazife hayata geçirmeye devam ettiğini kayıt etti. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama