2020-09-05T11:14:18+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 5 Eylül 2020 411 Görüntüleme

Sağlık çalışanı maaşlarında kesinti olacak mı? Bakan Koca’dan aile hekimlerine ek ödeme açıklaması

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca sıhhat çalışanı maaşlarında oluşturulan kesinti hakkındaki yeni bir karara varıldığını bildirdi. Bakan Koca bunun yanı sıra aile hekimlerine ek ödeme açıklamasında da bulunmuş oldu. Bunun yanı sıra hasta takibine nazaran yapılacak olan ek ödeme zamanı de açıklandı.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, toplumsal medya hesabı üstünden kamuoyuna bilgilendirmelerde bulunmuş oldu. Söz hususu paylaşımında sıhhat çalışanlarından oluşturulan maaş kesintisine değinen Bakan Koca, salgın sürecinden etkilenerek vazife yapamayan sıhhat çalışanlarının maaşlarından bundan sonra kesinti yapılmayacağını ifade etti.

Bakan Koca tekrar aynı paylaşımında, aile hekimlerine 3 ay süre ile ek ödeme yapılacağını da açıkladı. “COVID-19 hasta takibine nazaran 3 ay süre ile ek ödeme verilebilecek. Emeklerinin kıymeti karşılıksız olan sıhhat çalışanlarımıza hayırlı olsun.” diyen Bakan Koca’nın açıklamasının tamamı şöyle;

“Salgından etkilenerek vazife yapamayan aile doktorları ile aile sağlığı çalışanlarının maaşlarından bundan sonra kesinti yapılamayacak. Bunun dışında COVID-19 hasta takibine nazaran 3 ay süre ile ek ödeme verilebilecek. Emeklerinin kıymeti karşılıksız olan sıhhat çalışanlarımıza hayırlı olsun.”

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama