2020-05-27T16:00:31+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 27 Mayıs 2020 318 Görüntüleme

Maske sonrası siperlik mecburi olabilir!

Bir grup mühendis dost tarafınca Covid-19 pandemisi kapsamında, sağlık çalışanlarının yüz siperliği ihtiyacına destek olmak için başlatılan “3 Boyutlu Destek Kolektif Üretim Hareketi” kapsamında bugüne dek yarım milyondan fazla yüz siperliği üretildi ve sağlık çalışanlarına ulaştırıldı.

3 Boyutlu Destek Ekibi, siperlik özelinde acil gereksinim yoğunluğu azalsa da taleplerin devam ettiğini, uzun bir süre daha hayatımızın parçası olacak Covid-19 sürecinde toplumsal yaşamın devamı için hususi tasarımlı yeni çıkan ürünler üretmeye başladıklarını ve dağıtımı için yerel yönetimler ile görüşmelere başladıklarını belirtti.

YARIM MİLYONU AŞKIN SİPERLİK…

3 Boyutlu Destek Ekibi tarafınca meydana getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“3 Boyutlu Destek Kolektif Üretim Hareketi olarak Covid-19 ile savaşım için bir araya gelen büyük bir aileyiz. Gücümüzü, ağa kayıtlı 3 binden fazla kişi ve kurumun tamamen gönüllü emeklerinden alıyoruz. 18 Mart 2020 zamanı itibariyle binlerce siperliği, gönüllü üreterek, sağlık çalışanlarının gereksinimlerini parasız karşılamış olmaktan gururluyuz. Bu sürecin parçası olarak bireysel çabası ile, kendi kurum, isim ve markaları ile üretim icra eden, hammadde desteğinde bulunan, ürünlerin dağıtımında rol alan her insana fazlaca teşekkür ederiz.”

Covid-19 salgını kapsamında sağlık çalışanlarının yüz siperliği ihtiyacına yönelik harekete geçen bir grup mühendisin, Türkiye’deki 3D yazıcı sahiplerine Twitter üstünden yapmış olduğu açık çağrı ile gönüllü bir kolektif üretim hareketi başlamıştı.

Platform,www.3boyutludestek.org internet sayfası ve toplumsal medya hesapları üstünden Türkiye geneline çağrıda bulunarak kısa zamanda binlerce gönüllüye ulaştı. 3 Boyutlu Destek Kolektif Üretim Hareketi bugüne dek, 81 ildeki gönüllü üreticiler yardımıyla yarım milyondan fazla yüz siperliğinin sağlık çalışanlarına ulaşmasını elde etmiş oldu.

KAPI KOLU TUTMA APARATI…

3 Boyutlu Destek Kolektif Üretim Hareketi kurucularından İlker Vardarlı, “Bir fazlaca ilde sağlık çalışanlarımızdan tarafımıza ulaşan yüz siperliği talepleri karşılanmış durumda, yeni gelen talepler için ise daha ilkin duyurduğumuz matbaa modelini üretip teslimatını halletmeye devam ediyoruz” dedi. Vardarlı, bu noktadan itibaren gönüllü üreticilerin yeni ürünleri daha geniş kitlelere ulaştırmak için üretim halletmeye devam edeceklerini belirtti.

Covid-19 ile savaşım kapsamında acil destek yoğunluğu azalsa da üretmeye devam edeceklerini duyuran ekip tarafınca meydana getirilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bu aşamada 3 Boyutlu Destek olarak günlük hayatta virüsün yayılmasını engellemek için yeni çıkan ürünler tasarlamaya ve üretmeye devam edeceğiz. Özel tasarımlı siperliklerden, kapı kulbu tutma aparatına kadar değişik toplumsal yaşam ürünleri planladık.Bu yeni ürünleri 3 Boyutlu Destek olarak üretmek ve tüm yurttaşlarımıza ulaştırmak için çalışmalara devam ediyoruz. Ürünlerin halkla buluşmasına dair dağıtım özelinde yerel yönetim ile görüşmelerimize başladık.”

Açıklamada, 3 boyutlu yazıcısı olan her insanoğlunun www.3boyutludestek.org adresinden şekil doldurarak üretim ağına katılabildiği açıklandı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama