2020-07-01T17:10:48+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 1 Temmuz 2020 410 Görüntüleme

Koronavirüste ‘Alpaka’ umudu

Dünyanın dört bir {yanındaki} hükümetler bilim adamları eşliğinde ölümcül koronavirüs salgınını durdurmak amacıyla aşı ve ilaç geliştirmeye çalışıyor. Bu kapsamda ümit verici neticeleri olan bir emek verme İsveçli ve Cenup Afrikalı bilim adamları doğrultusundan yapılmış oldu.

İKİNCİ KORONAVİRÜS DALGASI ÖNLENEBİLİR Mİ?

NTV’de bulunan haberde incelemeciler, evcilleştirilmiş bir deve türü olan alpakalardan edilen nano antikorları bir insanoğlunun corona virüsten enfekte olmasını engellemek amacıyla kullandı. Çalışmada, alpakalardan elde ettikleri ufak antikorların corona virüsün sivri uçlarını amaç alarak başka canlılara bulaşmasını engellediğini öne sürdü.

UCUZ VE ÇOĞALTILMASI KOLAY

Eksperler, araştırmalarının ‘virüsü etkili bir halde tesirsiz duruma getirdiğini’ söyleyerek, nano antikorların ucuz ve çoğaltılması basit olduğundan kaynaklı, geniş seviyede erişilebilir bir alternatif bulunduğunu ifade etti.

İşveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Karolinska Üniversitesi Hastanesi’ndeki mikrobiyoloji, tümör ve hücre biyolojisi bölümünden yazarlar Telgraph’a gerçekleştirdikleri bildirimde şu ifadeleri kullandı:

“TÜM KANITLAR İNSANLARDA ÇOK İYİ ÇALIŞACAĞINI GÖSTERİYOR”

“Sahip olunan corona virüs pandemisinin dünya nüfusu amacıyla ciddi neticeleri var. Aşılara, antikorlara veya antivirallere asla olmadığı kadar gereksinim duyuyoruz. Nötralize edici antikorlar, enfeksiyonun erken adımında virüsün hücrelere girişini engel olabilir ve ciddi hastalık geliştirme riski yüksek olan kişileri potansiyel olarak koruyabilir.”

Bilim adamlarının ilerlettiği nano antikorlar Almanya’da Covid-19’a karşı bağışıklığı olan 12 yaşındaki Tyson isimli bir alpakadan elde edildi. Antikor hücrelerine Ty1 adı verildi. Ardından antikorlar izole edildi. Karolinska’nın ekip lideri Gerald McInerney, “Ilke olarak, bütün ispatlar insanlarda oldukca iyi çalışacağını işaret ediyor” dedi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama