2020-06-09T14:57:57+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 9 Haziran 2020 511 Görüntüleme

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına Gelenleri Aerobot Karşılıyor!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda geçen sene hizmete giren ‘Aerobot’, uçuşların tekrardan başlaması ile yolcu bilgilendirme hizmetine başladı. Koronavirüs ile ilgili uyarılarda tespit edilen robota yolcular yoğun ilgi gözler önüne serdi. İstanbul Sabiha Gökçen Internasyonal Havalimanında ‘Aerobot” devresi ikinci kez başladı. Geçen sene terminal içerisinde yolculara bilgilendirme gerçekleştirmek hedefiyle hizmete alınan Aerobot, uçuşların tekrardan başlamasıyla eş güdümlü koronavirüs ile ilgili uyarılarda bulunmantadır. 1 Haziran’da uçuşların tekrardan başlaması eşliğinde terminal içerisinde görevine tekrardan başlamış olan Aerobot, İç Hatlar Giden Yolcu alanında hem havalimanında koronavirüs hakkındaki alınan önlemleri konu alıyor hatta uçuşlarla alakalı data ve yönlendirmede bulunmantadır.

Aerobot bunun dışında evlatları eğlendirmek amacıyla detaylı animasyonları da barındırıyor. Koronavirüs salgını ardından dünyada otomasyonda artış beklendiği amacıyla geliştirmeye açık bir platform olan Aerobot’un yeni yazılımlarla çoğu alanda kullanılması tahmin ediliyor. Tek şarjla sekiz saat çalışabilen robotun boyu karşısındaki şahsa nazaran uzayıp kısalabiliyor. Aerobot bunun dışında yolculara koronavirüse karşı uyarılarda da bulunmantadır. Sesli ve gerektiğinde operatör müdahalesiyle de denetim edilebilen Aerobot, havalimanına gelen yolcuların dikkatini çekiyor.

“GÜZEL OLMUŞ BEĞENDİK”

Robotla ilgilenen bir çocuk, “Robotu güzel buldum. Ona sevdiğimi söyledim. Bana bagajlarla alakalı bir şeyler ifade etti” dedi. Yolculardan Gülcan Öztürk, “Güzel ve toplumsal mesafeye ilgi etmemiz konusu ile ilgili bunun yanı sıra ikaz ediyor. Güzel olmuş beğendik. Nasılsın diye sormuş oldum o da yanıt verdi.” diyerek konuşmasını belirtti.

(DHA)

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama