2020-07-20T10:52:08+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 20 Temmuz 2020 416 Görüntüleme

İlk montajı gerçekleştirildi… 2021’de TSK envanterine girecek

Dünyada ilk diye tanımladığımız birtakım özelliklere bulunduran Pars 6×6 Mayına Karşı Korumalı Vasıta’ın ilk montajı gerçekleştirildi. Sene sonuna kadar devam edecek kalifikasyon testlerinin sonrasında araçların tamamı 2021 senesinde envantere girecek ve ilk kez TSK’nın tüketimine sunulmuş olacak.

“ARACIN İHRAÇ POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK”

Aracın 6×6 hareket kabiliyetiyle de birçok arazi koşulunda vazife yapabileceğine işaret eden Cumhurbaşkanlığı Müdafa Sanayii Başkanı İsmail {Demir}, şunları kayıt etti:

 Bu yetenekli aracın emniyet güçlerimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 12 adetle başlayacağız bu prosese. Daha sık ürünle devam edeceğini umut ediyoruz

“ARTIK BAŞKA ÜLKELERİN PARMAK SALLAMALARINA ALDIRMIYORUZ”

Bu tarz engellere aldırmadan yerlileştirme sürecine devam eden, “Ulusal Teknoloji Hamlesi”ni bir üst seviyeye taşıyan tüm müdafa sanayisi şirketlerine ve ekosisteme teşekkür eden {Demir}, “Bundan sonra diğer ülkelerin parmak sallamalarına aldırmıyoruz. Bu anlamda kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Bizlere her tehdit, her engelleme diğer bir ikaz fişeği kıymetini taşıyor. Bu vasıtada da bu ikaz fişeğinin detaylı unsurlarını gördük ve buna bakılırsa yerlileştirmeleri yaptık, halletmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama