2020-07-20T10:52:11+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 20 Temmuz 2020 368 Görüntüleme

E-atıklar ekonomiye yeniden kazandırılacak

Büyükşehir Belediyesinden oluşturulan yazılı bildirime bakılırsa, şehirde doğayı kirletenlere yapılan yaptırımların yanı sıra eğitimlerle atıkların toplanmasına liderlik edilerek tabiatın kirletilmesinin önüne geçiliyor.

Yaşamın bir parçası durumuna gelen yalnız tabiata tehlikeli boyutta hasar yaratan e-atıklar, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bertaraf ediliyor.

Bu tarafta 12 ilçedeki atık toplama merkezlerinde toplanan e-atıklar, Etraf ve Şehircilik Bakanlığı izin lisanslı geri kazanım tesislerinde geri dönüştürülüyor.

Büyükşehir Belediyesi ile protokolü tespit edilen EXITCOM’da ortadan kaldırılan atıklar, hem geri dönüşüm sağlanarak doğayı savunuyor hatta şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Buzdolabı, ütü, tv, bilgisayar, modem, tost makinesi benzer biçimde geri dönüştürülebilen maddelere haiz elektronik atıklar, geri dönüşüm sağlanacak şekilde ayrılırken işe yaramayan parçalar amacıyla yakma prosedürü uygulanıyor.

Bunun dışında sokak aydınlatmalarındaki floresan ve ampuller de derli toplu bir halde toplanarak atık toplama merkezine getiriliyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama