2020-08-15T22:33:54+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 15 Ağustos 2020 572 Görüntüleme

Google açıkladı: Yarından itibaren devreye giriyor… Android telefonlar depremleri ölçebilecek!

Google’dan oluşturulan bildirime nazaran Android işlemcisine haiz telefonlara depremölçer (sismograf) özelliği geliyor. Bu özellik vasıtası ile telefonlar depremleri algılayabilecek.

Sputnik’in Reuters’dan aktardığı habere nazaran, programla eş güdümlü, Android telefonların algıladığı sismik bilgiler, Google’ın veri tabanında toplanacak ve kullananlara bir ikaz mesajı yollanacak. Bunun yanında, zelzele programıyla gelişmekte olan ülkelerde can ve mal kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Yalnız, Google dünya çapındaki bütün Android telefonlardan veri toplayacak olsa da, henüz sadece ABD’nin Californiya’daki eyaletindeki kullananların direkt olarak bildirim alacağı duyuruldu.

Android işletim sistemine haiz bir akıllı telefonu olan hepimiz, mümkün bir depreme dair ikazları Google’ın veri tabanını gönderecek. Yarından itibaren, işletim sistemi 5.0 ve üstünü çalıştıran Android telefonlar, belirli sismik dalga aktivitelerini alacak ve bunu Google’a bildirecek. Google ondan sonra bu bilgileri arama neticelerinde kullanacak ve Californiya’daki Android kullanıcılarını direkt olarak uyaracak.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama