2020-08-11T18:18:30+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 11 Ağustos 2020 276 Görüntüleme

F-35’in üretim zinciri aksıyor: Yedek parça sorunu ortaya çıktı

F-35 Ortaklaşa Saldırı Uçağı Projesi’nde çalışmış olan bir yetki sahibi kişi, F-35’in yedek parka tedarik sistemiyle alakalı büyük bir problem yaşanmakta bulunduğunu ifade etti. Yedek parça üreticilerinin ellerindeki malları Lockheed Martin’in nitelik kontrolüne sunmadan direkt müşterilere gönderdiğini bildiren eksper, söz hususu yedek parçaların bir çoğunun kullanıma makul olmadıklarını kayıt etti.

Aksam.com.tr’nin askeri mevzularla alakalı gösterim meydana getiren Janes’e dayandırdığı haberine nazaran, F-35 yapımcısı Lockheed Martin’in temel üretim parçalarının denetimini yaptığını, lakin yedek parçalar amacıyla bu tür bir nitelik denetim sistemi kurmadığını bildiren eski F-35 Projesi çalışanı, kullanıma makul olmayan parçaların elden geçirilmesiyle alakalı sorumluluğun Lockheed Martin’de bulunduğunu altını çizdi.

“YEDEK PARÇADAN DOĞAN ZARARDAN LOCKHEED MARTIN SORUMLUDUR”

Yedek parçaların son kontrollerinin yapılmadan direkt müşteriye gönderilmesinin makul olmadığının önemini vurgulayan eski çalışan, “Üretim zincirinin bütünlüğünden mesul olan kurum, Lockheed Martin’dir. Bundan dolayı, son denetimi yapılmayan yedek parçalardan doğan zarardan kaynaklı da suçlanacak merci bellidir.” şeklinde konuştu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama