2020-06-23T10:27:32+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 23 Haziran 2020 724 Görüntüleme

En büyük savunma ihracatında kritik imza

STM Müdafa Teknolojileri Mühendislik ve Tecim AŞ’den (STM) oluşturulan bildirime nazaran, şirket ile Askeri Yapınak ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) içinde Ana Tahrik Sistemi tedariki ve entegrasyonuna yönelik mühendislik çözümleri konusu ile ilgili uyuşma imzalandı.

Gemilerin en mühim platform sistemlerini meydana getiren ana tahrik sistemleri, gemilerin hareketini sağlıyor.

STM sorumluluğunda gerçekleştirilecek çözüm vasıtası ile Pakistan Birliği, bugünkü teknolojik yenilikleriyle gücüne güç katacak.

ASFAT ana yükleniciliğinde Pakistan Deniz Kuvvetleri amacıyla üretilecek MİLGEM korvetlerinin inşası İstanbul Tersanesi Komutanlığı ve Karaçi Tersanesi’nde gerçekleştirilecek. STM, Türkiye’nin en mühim askeri denizcilik dışsatım projesine internasyonal tecrübesiyle katkıda bulunacak.

Pakistan’ın gereksinimlerine yönelik olarak değişik askeri deniz projelerinde de direkt olarak bulunan STM, Ocak Ayı 2013’te imzaladığı ve Ekim 2018’de teslim etmiş olduğu Pakistan Deniz İkmal Gemisi (PNS MOAWIN) ile Haziran 2016’da imzaladığı ve etkin şekilde devam eden Pakistan Agosta 90 B Denizaltı Modernizasyonu ile bu ülkede etkinlik işaret ediyor. STM, internasyonal alanda üstlendiği projelerle askeri denizcilik bölümünde Türkiye’nin küresel markası olma yolunda güvenli adımlarla aşama kaydediyor.

STM, vatan içerisinde Türk Birliği’nın gereksinimleri amacıyla tasarlanan MİLGEM Projesi’nde de eleştiri görevler üstlendi. Mühendislik tecrübesiyle Türk sanayisinin azami katılımını sağlayarak yerlileştirmeye mühim katkılar tanıttı.

Türkiye’nin mevcut ulusal yeteneğin “arkadaş ve kardeş ülke” Pakistan’a ihracatı, ülke sanayisi ve mühendislik kabiliyetinin geldiği aşamayı göstermesi yönünden ehemmiyet taşıyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama