2020-06-23T10:27:36+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 23 Haziran 2020 374 Görüntüleme

Savunmadan sonra sağlıkta da devrim! Uzaktan hasta takip sistemi geliyor

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ile HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay doğrultusundan imzalanan protokol tarafında, İTÜ içeriğinde yerli video konuşma programı HAVELSAN Diyalog ile ilk uzaktan eğitimin yüksek lisans derslerinde başlatılması kararlaştırıldı.

Sistem vasıtası ile yüksek ve orta öğretim kurumlarında ders verme, çabuk müdafa, inceleme toplantıları yapma ve imtihan benzer biçimde çoğu değişik aktivite, Türkiye’deki sunucular üstünden güvenilir bir halde uzaktan gerçekleştirilebilecek.

İş birliği kapsamında, HAVELSAN ve İTÜ doğrultusundan ortak yapılacak emek harcamalar neticesinde client bilgisayarlarında emniyet sağlanacak. Aynı zamanda sınava giren kişilerin anlık olarak uzaktan izlenmesini ve çevrimiçi imtihan güvenliğini büyük ölçüde gerçekleştiren bir program da geliştirilecek.

HASTALARA UZAKTAN TAKİP

İTÜ ve HAVELSAN içinde Ar-Ge projelerine yönelik ortak çalışılması hedefiyle imzalanan iş birliği protokolü kapsamında bunun dışında uzaktan tıp programları da yaşama geçirilecek.

Buluşma, muayene, tespit, ilaç/reçete benzer biçimde işlemlerle birleşik olan görünümlü görüşme ve iletişim platformu oluşturularak, hastalarla sesli ya da görünümlü şekilde veya mesajlaşma yolu ile etkileşim sağlanacak. Belirli aralıklarla hekimin istediği bilgilere, mobil cihazlar ile medikal IOT (nesnelerin interneti) cihazları içinde entegrasyon vasıtasıyla veya manuel hasta veri girişleriyle erişim olanağı oluşturulacak. Anormal bir halle karşılaşıldığında sıhhat personeline otomatik bildirim uygulanabilecek.

ÜRÜNLER KISA ZAMANDA ORTAYA ÇIKACAK

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, iki kurum arasındaki iş birliğine yönelik, “Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, çevrimiçi uygulamaların yaygınlaşacağını ve hayatımızın bir parçası durumuna geleceğini gözler önüne serdi. HAVELSAN ile iş birliğimiz, uzaktan eğitim sistemleri ile tıp uygulamalarını yerli ve ulusal çözümlerle kullananların hizmetine sunmaya yönelik. İş birliklerinin ürüne kısa vakitte kavuştuğunu göreceğiz.” dedi.

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay ise İTÜ ile salgın sürecinin gereksinimleri tarafında oldukça önemli bir iş birliğine imza attıklarını söyleyerek, “Yerli ve ulusal program çözümleriyle yalnızca müdafa pazarında değil, her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemize hizmet yolunda yerli ve ulusal teknolojilere katkımızı sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

AA

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama