2021-04-22T08:58:06+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 22 Nisan 2021 253 Görüntüleme

Elektrikli otomobillerde temiz enerji devri

Türkiye’den 1000 lokasyona ulaşan ZES markası ile etraf arkadaşı elektrikli otomobillerin devinimini hızlandırmak amacıyla hareketlerini devam ettiren Zorlu Enerji, santrallerinin varolduğu Pakistan ve İsrail’den ürün satışı ile başlayan çalışmalarını network kurulumu ile bir ileri adıma taşımaya hazırlanıyor.   

ZES şarj istasyonu ağında sağladığı elektriği yenilenebilir enerji kaynaklarına dayandırdığını ‘Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası’ (I-REC) ile belgelendiren şirket, yavru yurt Kıbrıs ve Doğu Avrupa’yı da ZES ile kapsama amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.   

Zorlu Enerji olarak sürdürülebilir bir ekosistem yaratmak amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarını merkezlerine aldıklarını ve yeni yatırımlarını bu çerçevede geliştirdiklerini bildiren Zorlu Enerji Ticaret Genel Müdürü İnanç Salman, “Etraf arkadaşı, enerji tasarruflu, düşük emisyonlu ve bunun yanı sıra sessiz olmaları nedeniyle dünya genelinde kullanım seviyesi yükselen ve sürdürülebilir bir geleceğin plus mühim sac ayaklarından bir tanesi olan elektrikli otomobillerin ülkemizde den yaygınlaşması amacıyla çalışmaya devam ediyoruz. Elektrik üretimimizin yüzde 100’ü yenilenebilir enerji kaynaklara dayanması sebebiyle, 81 ile yaydığımız ve bugün adedi bini aşan ZES şarj istasyonu ağımızda elektrikli otomobil kullanıcılarına temiz enerji ile araçlarını şarj etme olanağı sağlıyoruz. Bu kapsamda aldığımız bu sertifika, bütün çalışmalarımızı sürdürülebilirlik amaçlarımız tarafında gerçekleştirdiğimizi ve birbirini destekleyen, yenilenebilir enerjiyi merkeze alan bir sistem yarattığımızı meydana koyuyor” dedi. 

Yenilenebilir enerji yatırımlarını ve kullanımını yayabilmek hedefi ile yapılan Yenilenebilir Enerji Sertifikaları (RECs-Renewable Energy Certificates), imal edilen hier birim elektriğin, kaynağından başlayarak tüketicilere ulaşana kadar takip edilerek itimat edilir bir pazar oluşturulmasını hedefliyor. Bu kapsamda RECS International doğrultusundan tasarlanan I-REC (International Renewable Energy Certificate), tüketicilerin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanan enerjiyi tüketmesini sağlayabilmek amacıyla şuurlu bir seçim yapmasına katkı sağlıyor. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama