2021-04-22T09:01:44+03:00
Ana Sayfa Gündem 22 Nisan 2021 199 Görüntüleme

Merakla beklenen soru yanıtını buldu: Kısıtlamaya 23 Nisan düzenlemesi

Cuma, cumartesi, piyasa günlerinin tamamını kapsayacak sokağa çıkma kısıtlaması, 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00’den sonlanacak.

Daha evvelce genelge ile belirti edilen “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Şahıslar Listesi” aynen geçerli olacak.

Hafta sonu 10.00- 17.00 saatleri arasında açık olan bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçi ile şehirlerarası seyahat kısıtlamasına dair usul ve esaslar 23 Nisan Cuma günü den bire bir uygulanacak.

Türkiye Büyük Ulus Meclisi, Anıtkabir ve Birinci Meclis’te gerçekleştirilecek merasim ve kutlamalar dışında bütün il ve ilçelerde Yerel Egemenlik ve Çocuk Bayramı alttaki esaslara göre kutlanacak.

– Milli Eğitim Bakanlığının 06.04.2021 tarih ve 23672112 sayılı yazısı tarafında çelenk sunma törenleri fiziki uzaklık koşullarına ideal şekilde asgari düzeyde katılımla gerçekleştirilecek.

– Çelenk sunma törenleri dışında kişilerin bir araya gelmesine niçin olabilecek tebrik uygulamaları yapılmayacak. Bunun yerine Yerel Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu yansıtabilecek başta kolluk araçlarından oluşmak üzere vasıta konvoyları, ses, ışık ve havai ışık gösterileri, mobil araçlarla gösteriler ile online etkinliklere ağırlık verilebilecek.

Yerel Egemenlik ve Çocuk Bayramı tebrik törenlerinde görevli olan şahıslar den merasim ve tebrik uygulamaları zamanı ile sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacak.

Bu esaslar tarafında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alıncak.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama