2021-05-31T14:07:36+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 31 Mayıs 2021 325 Görüntüleme

Çin, haziranda uzaya 3 taykonot gönderecek

Channel News Asia’daki habere göre, Çin’te İnsanlı Uzay Uygulaması Başkan Muavini Yang Livey yaptığı bildirimde, üç taykonotu taşıyacak Şıncou 12 kapsülünün haziranda ülkenin kuzeybatısındaki Ciuçüen tesisinden fırlatılacağını ifade etti.

Yang, taykonotların görevinin 3 ay süreceğini kayıt etti.

Çin İnsanlı Uzay Uygulaması Ajansı (CMSA), 6 Mayıs’ta istasyonun 2022 içerisinde tamamlanabilmesi amacıyla dört insanlı sefer ve dört kargo seferi düzenleneceğini duyurmuştu.

Çin, ABD’nin uzay incelemeleri bölümünde iş birliğini yasaklaması ve Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) programına katılımını engellemesi nedeniyle 2022’ye kadar kendi uzay istasyonunu kurmak amacıyla çalışmalar yürütüyor.

Bir çekirdek modül, iki laboratuvar modülü ve bir uzay teleskobundan oluşacak istasyon bitirildiğinde Rusya’nın bundan sonra faal olmayan Mir Uzay İstasyonu ile aşağı yukarı aynı boyutlarda olacak.

Çekirdek modül Tienhı’nın (Göksel Uyum) fırlatılmasının sonrasında “Vıntien” (Gökleri Aramak) ve “Mıngtien” (Gökleri Düşlemek) isimlerini taşıyan laboratuvar modülleri den 2022’den uzaya yollanacak.

Ana iskeletin oluşmasının sonrasında, ileri senelerde “Şüntiyen” (Gökleri Gezmek) adı verdiği uzay teleskobu ayrı bir modül olarak istasyona eklenecek.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama