2020-07-03T13:30:28+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 3 Temmuz 2020 295 Görüntüleme

ARM işlemcili yeni Mac’ler 2020 sonunda piyasada

Apple bilişim denildiğinde ilk akla gelen şirketlerden biri. Akıllı telefon ve şahsi bilgisayar bölümünde mühim piyasa payına bulunduran şirket, 2005 senesinde bilgisayarları amacıyla kendi tasarladığı işlemcileri bırakmış Intel işlemcilere geçmişti.

Apple, WWDC (Dünya Geliştiriciler Konferansı) 2020’de yeni pazara çıkaracağı birtakım Mac modellerinde Intel prosedürcü yerine kendi ilerlettiği ARM işlemciler kullanacağını müjdesini verdi. Yeni ARM tabanlı işlemcilerde Apple Silicon teknolojisinin yer alacağını aktaran Apple, geliştiricilerin kullanacağı ARM tabanlı kitler ile hususi uygulamaların geliştirilebileceği ve bu tasarlanan uygulamaların Xcode vasıtası ile yeni tüm Mac’lere çabucak birleşik edilebileceğini de açıkladı. Apple Ceo’su, daha kuvvetli ve daha düşük enerji harcayan yeni ARM tabanlı işlemcili Mac’lerin 2020 sonuna doğru piyasada olacağının da ifade etti.

Bu haberle eş güdümlü, uzunca süredir prosedürcü piyasanın denetimini elinde sahip olan Intel ve AMD’nin piyasa payındaki durumlarının nasıl sonuçlanacağını 2021 ilk çeyreğinde görmüş olacağız.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama