2021-07-28T07:45:19+03:00
Ana Sayfa Yaşam 28 Temmuz 2021 291 Görüntüleme

Arife öğretmenin katili kendini böyle savundu

 Hadise, 20 Mayıs’ta Talas eyaletinde ortaya geldi. Rehberlik öğretmeni Arife Nur Sarıoğlu, evden çıkışta kendisini bekleyen Tolga Temur ile karşılaştı. Tolga Temur, daha evvelce den çoğu kez dostluk önerilerinde varolduğu Sarıoğlu’na teklifini yineledi. Sarıoğlu olumsuz cevap verince Temur, belinden çıkardığı tabancayla peş peşe ateş etti.

Bedenine 3 mermi isabet eden Sarıoğlu, kanlar içerisinde yere yığıldı. Temur, bu kez den intihara kalkıştı. Çevredekilerin ihbarı üstüne hadise yerine polis ve sıhhat ekipleri sevk edildi. Sıhhat ekibinin yaptığı kontrolde Sarıoğlu’nun yaşamını yitirdiği tespit edildi. Temur ise oluşturulan ilk müdahalesinin sonrasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Arife Nur Sağıroğlu, Yahyalı eyaletinde toprağa verildi. Tolga Temur da hastanedeki tedavisinin sonrasında mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

‘HAYATINDA BİRİ OLDUĞUNU SÖYLEYİNCE ATEŞ ETTİM’

Tolga Temur ile ilgili yürütülen tahkîkat tamamlanarak iddianame düzenlendi ve Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Temur ile ilgili ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış hayat boyu hapis cezası istendi. Temur’un iddianamedeki ifadesine DHA ulaştı.

Tolga Temur’un ifadesinde pişman olduğunu söyleyerek, “Arife’yi 7-8 senedir tanırdım. Uzun süreden beri Arife ile birliktelik kurmak istiyordum. Hadise günü yanına bahsetmek amacıyla gittim. Hayatında başkası olduğunu söyleyince bir anlık gaflet ile ateş ettim. Öldürmek amacıyla gitmedim. Pişmanım” dediği meydana çıktı.

Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin sonrasında Tolga Temur, gelişen zamanlarda hakim karşısına çıkacak.

İlginizi çekebilir

İstenen ceza belli oldu

İstenen ceza belli oldu

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama