2020-09-16T23:20:54+03:00
Ana Sayfa Yaşam 16 Eylül 2020 370 Görüntüleme

Kimlik Kartlarıyla Ehliyetleri Birleştirme İşlemi Başlıyor

İçişleri Bakanlığı, yeterlik verilerinin çipli kimlik kartlarıyla birleştirilme işleminin cuma gününde başlayacağını açıkladı. Aksaray Genç Mucidler Bilim ve Sanat Derneği doğrultusundan yapılan “Istikbal Evinde Şekillenecek” projesi amacıyla düzenlenen online açılışa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Asil, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün senede 35 milyon vatandaşa hizmet verdiğini, daha evvelce güvenlik müdürlüklerinde verdiği yeterlik ve geçişlik hizmetlerinin de nüfus idarelerine bağlandığını hatırlattı.

Bu süreçte kimlik kartlarının da değiştiğini dile getiren Asil, süreci bir ismim daha ileri götürerek yeterlik verilerinin çipli kimlik kartları ile birleştirme projesinin cuma günü başlayacağını ifade etti. Asil’nun mevzu ile ilgili yapmış olduğu açıklamanın tamamı şöyle:

Cuma gününden itibaren Tanrı nasip ederse başlatıyoruz. Ehliyeti kimliğimizin içine yüklüyoruz. Kısaca vatandaşımız bundan sonra hem ehliyetini hem kimliğini taşımak mecburiyetinde kalmayacak. Bizim polislerimiz de denetleme yapar iken ‘ehliyetin yoksa sana ceza yazarım’ demeyecek. Cebimizde bundan sonra oldukça kart olmayacak. Becerebilirsek e-imzayı, banka kartlarını, SGK ve sıhhat bilgilerini de bunun içine koyacağız. İçerisinde parmak izinin bulunduğu, biyometrik resimlerin bulunduğu bir kartı sağlayacak yüksek kabiliyete sahibiz.”

112 Acil Davetiye 81 ilde birleşecek

Henüz 45 ilde başarı ile yaşama geçirilen 112 Acil Davetiye hizmetinin 2021’de 81 ile yayılacağını dile getiren Asil, düzenin yerli yazılımla çalışacağını ve suni zeka vasıtası ile alakalı birimlerle hemen etkileşim kurulacağını ifade etti. Bu proje kapsamında ambulans, polis, itfaiye şeklinde acil yardımlara tek bir numaradan ulaşılabilecek.

e-Devlet sistemi üstünden henüz 435 hizmet verildiğini dile getiren Asil, İçişleri Bakanlığı’nın daha evvelce detaylı işlemler amacıyla vatandaşlardan 2857 belge istediğini, yalnız 3 sene devam eden emekler neticesinde bu belgelerden 2020’sinin bundan sonra istenmediğini açıkladı. Asil, başka belgelerin de e-Devlet üstüne taşınması amacıyla çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Etiketler:
Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama