2021-07-28T07:44:43+03:00
Ana Sayfa Gündem 28 Temmuz 2021 461 Görüntüleme

Gamze Açar tek kurban değil! İş ilanıyla ilginç tuzaklar

Ankara’da 31 Ekim 2020 günü Gamze Açar (17) iş görüşmesine gittiği Kızılcahamam’da bir otelin 5. katında tespit edilen odanın balkonundan itilmesi neticesinde hayatını kaybetmişti. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, genç kızı iş görüşmesi vaadiyle kandıran şüpheli Rıza D. ve kardeşi Mehmet D.’nin den aralarında varolduğu 5 şüpheli ile ilgili dava açmıştı. Savcılık tahkîkat kapsamında, kuşkuluların benzer suçlara karışıp karışmadığını da inceledi.

Oluşturulan araştırmada kuşkuluların, 2019 senesinde da benzer bir olaya karıştıkları belirlendi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Rıza D. ve Mehmet D. ile ilgili 2019 senesinde ‘cebir, tehdit ya da hile kullanarak bireyi hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli cinsel hücum, özel hayatın gizliliğini ihlal ve şantaj’ gibi suçlardan iddianame düzenlendiği tespit edildi.

İŞ İLANI İÇİN BAŞVURDU

İzmir’deki iddianameyi göre, M.Y. adlı genç kız “Halka temaslar elemanı aranıyor” ilanı gördü ve başvurdu. Genç kızın yaptığı müracaat üstüne Rıza D. kendisini arayarak iş ilanıyla alakalı bilgi verdi. Rıza D., genç kızı kendisini bir termal otelin ortağı olarak sundu. Genç kızın ifadesine göre, gelişen süreçlerde sevgili olduklarını, daha sonra otelde çalışmak üzere Afyonkarahisar’a gittiklerini söyleyerek kısacası şöyle dedi:

‘PARA İSTEDİLER’

“Yalnız otelde çalışmaya {başlamadan} Rıza D. iş gereği İzmir’e dönmeleri gerekliliğini ifade ederek, 10 bin TL para istedi. Kredi çekerek Rıza D.’ye banka kartımı verdim. 2 gün sonra banka kartlarının beraberinde olmadığını anladım. Kartlarımın Rıza’nın kardeşi Mehmet D.’den olduğunu öğrendim. Hesabımdan 23 bin TL para çekildiğini gördüm, bu hali Rıza’ya sordum. Bana parayı ödeyeceklerini ifade ederek, 5 bin TL daha vermemi istedi. Kabul etmemem üstüne Rıza, benimle tartışmaya başladı ve bana ‘Sinirimi bozma o.. 2 gün sonra paranı vereceğim yoksa parayı unut’ dedi.

ŞANTAJ YAPMIŞLAR

‘Sarhoş olduğun gün sana neler yaptım, fotoğrafların var. Bu fotoğrafları babana göstereceğim’ şeklinde şantajda bulundu. Ailemin bu vakası öğrenmesinden korkarak istediği parayı verdim. Rıza D. bana ‘Afyon’da otelde işe başlayacaksın’ dedi. Bunun üstüne Afyon’a yeniden gittim, ancak kimse beni otogardan almadı. Yeniden İzmir’e döndüm. İzmir’den yeniden Rıza D.’nin evine gittim. Rıza beni odaya kapattı, tokat attı, tehdit etti, yüzüme yastık bastırdı ve bıçağı boğazına dayayarak seni bıçaklarım diye tehditlerini sürdürdü. Ardından evdeki başka şahıslarla birlikte kendimi dışarı atabildim.”

ONUN YERİNDE OLABİLİRDİM

Gamze Acar’ın ölümünün sonrasında kuşkuluların mağdurlarından olduğunu iddia eden B.G. adlı bayan da sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: “Öncelik ile Gamze amacıyla çok üzgünüm. Onun yerinde 3 sene evvelce ben olabilirdim. Bu bireyi kısa vakit den olsa tanıdım. Aslında paraya ihtiyacım vardı. Okuyordum o vakit ve bu iş amacıyla otele gittim. Ancak kendi paramdan oldum zira ne iş vardı ortada, ne çalışma alanı. Ben den çok dayanamayıp işten bahaneyle ayrılarak memlekete döndüm. Halkla temaslar adı altında satış gerçekleşiyor. 10 ya da 15 gün kalmışımdır.”

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama