2020-09-19T13:44:14+03:00
Ana Sayfa Yaşam 19 Eylül 2020 381 Görüntüleme

Antalya’da sıra dışı görüntü! Yatağıyla uçtu

Alanya’da aşağı yukarı 800 metre yükseklikte tespit edilen Yassı Tepe bölgesinde yamaç paraşütü icra eden yerli yabancı çoğu gezgin, adrenalin dolu anlamış olur yaşıyor. Alanya’nın manzarasını kuşbakışı görme fırsatı kabul eden yüzlerce şahıs, ilçeyi farklı bir yönden seyretme fırsatı yakalıyor.

Bu bölümde uzun senelerdir uçuş icra eden paraşüt pilotu Ergün Yüce ve ekibi, bu kez Alanya Gezim Tanıtma Vakfı’nın (ALTAV) da desteği sayesinde bir ilke imza attı. Muğla’nın Fethiye eyaletinde paraşüt pilotluğu icra eden Hasan Kaval’ın yatakla uçma projesine yardım olan meslektaşı Yüce ve ALTAV idaresi, Alanya’nın tanıtımı amacıyla değişik bir faaliyete imza attı. Daha evvelce Fethiye’de koltuk ve televizyonla uçarak binlerce metre yükseklikte tv seyreden Kaval, bu kez Alanya’da yatakla uçarak, havada keyif yapmış oldu. Aşağı yukarı 800 metre yükseklikten oldukça rahat bir uçuş sağlayan Kaval’a, ALTAV idare kurulu delegesi Elvan Güneş uçuş ardından plaket sunarak teşekkür etti.

‘YAMAÇ PARAŞÜTÜ GÜVENLİ BİR SPOR’

Daha evvelce çoğu değişik proje gerçekleştirdiğini ve yamaç paraşütünün tehlikeli bir spor olmadığını anlatmaya çalıştığını bildiren Kaval, “Ölüdeniz’de yaptığım birkaç projem vardı. Ardından Alanya’da gerçekleştirmek istedim, zira 10 sene evvelce burada uçmuştum. Yeniden bir projem olsun ve Alanya’da olsun istedim. Turizme birazcık katkım olduysa ne mutlu bana. Yamaç paraşütü tehlikeli bir spor değil. Bunu tehlikeli icra eden insanoğlu. Şuursuz, tecrübesiz uçuşlar, yetersiz pilotaj ve eğitim. Yamaç paraşütünün güvenilir bir spor bulunduğunu kanıtlamaya çalışıyorum. Bunun dışında turizme katkı ve yeni şeyler gerçekleştirmek isterim. Zira dünyada sıksık yeni şeyler gerçekleşiyor, biz niçin yapmayalım” şeklinde konuştu.

‘EVDEKİ RAHATLIĞI GÖKYÜZÜNE TAŞIYORUM’

Alanya’nın atmosferini de değerlendiren Kaval, “Alanya’nın atmosferi oldukça güzeldi. 10 sene aradan sonrasında burada uçtum, birazcık heyecanlıydım ancak uçuşlar gerçekten benim amacıyla oldukça coşku yaratmıyor. Zira orası benim gökyüzüm, evim benzer biçimde hissedip farkediyorum ve evinizdeki rahatlığı gökyüzüne taşıyorum” şeklinde konuştu.

Uçuş ardından Kaval’a teşekkür plaketi veren ALTAV idare kurulu delegesi Elvan Güneş, bu biçim enteresan ve Alanya’nın tanıtımı amacıyla mühim projeleri her vakit desteklediklerini söyleyerek, şöyle dedi:

“Alanya Gezim Tanıtma Vakfı olarak doğru ve güzel projelerin her daim yanındayız. Hasan beyi esasen takip ediyorduk. Genellikle koltukla uçuşu dünyada oldukça ses getirdi, milyonlara ulaştı. Alanya’da da bu tür bir proje, hem gezim hem bölgemiz yönünden oldukça ses getirecekti. Bugün de yatakla uçtu, buna tanık olduk. Kendisi indiğinde oldukça keyifliydi, ikimiz de keyifle izledik.”

 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama