2020-09-23T12:40:49+03:00
Ana Sayfa Yaşam 23 Eylül 2020 680 Görüntüleme

Adana’da kan donduran olay! Çocukları kaçırdı, pencere demirine bağladı

Hadise, 18 Eylül günü Seyhan ilçesine bağlı Sümer Mahallesi’nde ortaya geldi. İddiaya bakılırsa Ali B., kuzeni Songül Ş.’nin (33) eşi Bilal Ş.’ye 7 bin 150 TL borç verdi. Ödeme zamanı yaklaşınca parayı vermeyen Bilal Ş., Ali B. doğrultusundan hazırlanan evvelce 13 bin TL hemen sonra 17 bin TL ve 27 bin TL’lik senetlere imza atmaya zorlandı. Bilal Ş.’nin senetleri imzalamayı reddetmesi üstüne öfkelenen Ali B., 18 Eylül günü akşamüstü evlerinin önünde oyun oynayan H.Ş. (8) ve Ç.Ş.’yi (6) kandırarak evine götürdü. Ali B. evinde rehin tuttuğu evlatların saçlarını jiletle kazıdıktan sonrasında ellerini plastik kelepçeyle pencere demirine bağladı. Aileye gözdağı vermek suretiyle evlatların fotoğrafını çeken Ali B., fotoğrafları Bilal Ş.’ye yolladıktan sonrasında evlatları özgür bıraktı.

REHİN ALDI

Bilal Ş.’den kredi çekip borcunu ödemesini isteyen Ali B., negatif cevap alınca 21 Eylül’de kaçırıldı. Eşinin rehin tutulduğunu öğrenen Songül Ş., hali polise bildirdi. İhbar ardından İl Güvenlik Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Ofis Amirliği ekipleri, Ali B.’nin evine düzenlemiş olduğu operasyonda Bilal Ş.’yi kurtardı ve vakaya karıştığı öne sürülen Erdal A.’yı da elde etti.

‘ÇOCUKLARIMIN BÖBREKLERİNİ ALMAKLA TEHDİT ETTİ’

Yaşadıklarını izah eden Bilal Ş., çocuklarını zorla alıkoyan Ali B.’nin kendine fotoğraflar çekip attığını söyleyerek, “Çocuklarımın ellerini iple bağlayıp telefonuma fotoğraflarını attı. ‘Ben milletin parasını yemeyi severim, tefeciyim’ dedi. Çocuklarım alçakta oynarken evine çağırmış. Çocuklarımın saçlarını jiletle kesmiş. Ellerini bağlamış. Bu vakte kadar kavga olmasın, diye hep alttan aldım. Yapmış olduğu her şeye göz yumduk. 15 gün evvelce beni de evine {götürüp} saçlarımı jilete vurdu” dedi.

‘BİZİ ZORLA TUTUYORDU’

Songül Ş. ise Ali B.’nin kendilerini sürekli tehlike arzettiği amacıyla oldukca korktuğunu söyleyerek, “‘Ben senin akrabanım. Niçin bu tür yapıyorsun?’ dedim. ‘Ben faize para vermiyorum’ dedi. Bu tür demesine karşın parayı hep yükseltti. Kaçmamızdan korkuyordu. Bizlere ‘Hadi kaçtınız, sizi bulamadım, ne olacak?’ deyip gece 4’e kadar evde denetim altında tutuyordu” şeklinde konuştu.

Emniyetteki işlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edilen Ali B. ile kendine yardımcı olan Erdal A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama