2020-09-25T17:24:58+03:00
Ana Sayfa Spor 25 Eylül 2020 292 Görüntüleme

F.Bahçe Samatta’yı açıkladı! İşte bonservis bedeli ve ödenecek bonus…

Fenerbahçe, Mbwana Samatta’yı ekibine kattığını adeta açıkladı. Mevzu ile ilgili Sarı-Lacivertlilerin resmi web sitesinden oluşturulan bildirimde, “Kulübümüz, İngiltere’nin Aston Villa ekibinden Tanzanya Ulusal Ekibi’nın kaptanı Mbwana Samatta’yı 4 yıllığına ekibine katmıştır. Bu sürem formamızı kiralık olarak giyecek olan oyuncunun bonservisi sürem sonucunda alınacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Transferle alakalı KAP’a oluşturulan izahat ise şu şekilde:

“Ustalaşmış futbolcu Mbwana Samatta’nın 31.05.2021 geçmişine kadar kiralanması ve sözleşme sonucunda aktarımı konusu ile ilgili kulübü ve kendisiyle anlaşmaya varılmıştır.

Aston Villa FC kulübüne toplam aktarma işlemi bedeli olarak ise sözleşme süresince 6.000.000 Avro ödenecektir.

Aktarma işlemi bedeline ayrıca, sportif sonuçlarımıza bağlı olarak azami 750.000 Avro bonus bedeli Aston Villa FC Kulübüne ödenecektir.

FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri her iki kulüp doğrultusundan eşit oranda paylaşılacaktır.”

SAMATTA’DAN İLK AÇIKLAMA

Mbwana Samatta, kendisini 4 yıllığına Fenerbahçe’ye bağlayan sözleşmeyi imzaladıktan sonrasında açıklama yaptı.

Etkin forvet şu ifadeleri kullandı:

“Fenerbahçe’nin ne kadar büyük bir kulüp bulunduğunu biliyorum. Yalnızca Türkiye’de değil, dünyada tanınan ve ağırlığı olan bir kulüp. Burada, bu tür bir ailede olduğum amacıyla mutluyum zira benim amacıyla yeni ve büyük bir alan okuma olacak. Fenerbahçe’nin birden fazla taraftarı var ve her vakit kazanmak istiyorlar. Ben de kazanmak isterim. Bu arzuyla geldim, oldukca mutluyum ve ümit ederim çoğu kupa kazanırız.” 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama