2021-01-04T22:54:57+03:00
Ana Sayfa Yaşam 4 Ocak 2021 235 Görüntüleme

Yürek sızlatan görüntü… Hayatta tutmak için zamanla yarıştılar

Vatan çapında yağışların azalması ile kurak geride bıraktığımız sonbaharın sonrasında tehlike çanları çalmaya devam etmekte. İstanbul’da da kuruyan Ömerli Barajı’nın son hali havadan çekilen görüntülerde gözler önüne serildi. Baraj sularının çekilmesiyle su birikintileri oluştu. Meydana gelen su birikintilerinde “sazan, kefal, yayın, levrek, ” türlerinde on binlerce yavru balık mahsur kaldı. Su birikintilerinde oksijen yetmezliğiyle balıkların bir alanı da telef oldu. İhbar üstüne Pendik Belediyesi ekipleri ve Ömerli Barajı Gönüllüler ekibi harekete geçti. Ekipler su birikintilerinde mahsur kalan yavru balıkları kepçeler ile yakaladıktan sonra kovalar vasıtasıyla derin sulara bırakmak amacıyla zaman içinde yarıştı. Ekiplerin yoğun çalışması neticesi on binlerce yavru balık özgürlüğüne kavuştu. Diğer yandan yavru balıkları kurtarma operasyonu drone ile havadan görüntülendi.

“YAVRU BALIKLARIN ÖLDÜĞÜNÜ GÖRDÜK”

Barajda yavru balıkların öldüğünü gören Fatih Ağırkan, “Ömerli Barajının kenarında süre olabildiğince vakit geçiriyoruz. Baraj suyunun yüksek miktarda çekilmesi neticesi öbek adı verdiği su birikintileri oluştu. Meydana gelen su birikintilerinde balık yavrularının öldüğünü gördük. Ekipler ve gönüller olarak yavru balıkları kurtarma operasyonu düzenledik. Pendik Belediyesine ve Ömerli Barajı Gönüllüler ekibine teşekkür ederim. Mahsur kalan on binlerce balığı ölmeden derin sulara bıraktık. Geleceğimize sahip çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

“ON BİNLERCE YAVRU BALIĞI DERİN SULARA BIRAKTIK”

Kuruyan barajda yavru balıkları kurtarma ekibinde vazife alan Naim İbiş, “Ömerli Barajının Emirli bölgesinin tamamı geçen aylarda suyla doluydu. Suların çekilmesiyle, meydana gelen su birikintilerinde yavru balıklar mahsur kaldı. Mahsur kalan on binlerce yavru balığı, belediye ekiplerimiz ve gönüllü arkadaşlarımızla kurtararak derin sulara bıraktık. İnşallah su sorunumuz plus kısa vakitte çözülür” şeklinde konuştu.

 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama