2021-01-04T22:55:24+03:00
Ana Sayfa Yaşam 4 Ocak 2021 371 Görüntüleme

Kristina’nın ölümünde sır perdesi! Elleri arkadan bağlıydı: Kelepçeyi kim aldı?

UKRAYNALI Kristina Noystka’nın ölümüyle alakalı sır perdesi şimdilik tam aralanmadı. Polis hem intihar hatta cinayet olsılığı üstünde gözüküyor. Evin kapısının arkadan kilitlenmesi ve tüm pencerelerin kapalı olması intihar şüphesini doğuruyor. Yalnız Kristina’nın sandalyede oturur vaziyette ellerinin arkadan kelepçeli olması ve başındaki mavi çöp poşeti, ‘Tüm bunları kendi başına nasıl yaptı’ sorusuyla eş güdümlü çok profesyonel bir cinayet şüphesini den gündeme getiriyor. Savcılık soruşturması hier iki ihtimale den kendisini adamış halde.

KELEPÇEYİ KİM SİPARİŞ ETTİ?

Hürriyet’ter vardığı detaylara göre, Kristina’nın cesedinin beraberinde kollarındaki kelepçenin kutusu bulundu. Kelepçenin anahtarı da kutunun içindeydi. Polis öncelikle kelepçeyi kimin sipariş ettiğini belirleme etmeye çalışıyor.

Diğer yandan evdeki tüm parmak izleri den toplandı. Kapının arkadan kilitli olmasının yanı sıra pencerelerin hem kapalı hatta dışarıdan demir parmaklıklı olması da vakanın gizemini arttırıyor. İlk belirlemelere göre Kristina’nın bedeninde rastgele bir darp ya da cebir izine rastlanmadı. Net ölüm nedeni amacıyla ayrıntılı otopsi raporu bekleniyor.

AĞUSTOSTA BODRUM’A GELMİŞ

Kristina’nın 5 ay evvelce Bodrum’a geldiği ve bazı zamanlar İstanbul’a ve Ukrayna’veya gittiği tespit edildi. Bodrum’daki arkadaşlarından biri Hürriyet’e, “Çok iyi Türkçe konuşurdu. Bodrum’u çok severdi ancak burada çok kalmazdı. Daha fazla Ukrayna’ya gider gelirdi. Şimdilik tespit konulamayan bir hastalığının olduğunu, hem de Ukrayna’da bu yüzden bir müddet tedavi gördüğünü annesi söylemişti. Sevinçli biriydi” dedi.

Tekrar onu tanıyanların ifadelerine göre bir müddet tercümanlık yapan Kristina, Ukrayna’da bir hukuk bürosunda da çalışmış. Komşuların ve Kristina’yı tanıyanların ifadeleri alınıyor. Hem kelepçeler üstünde hatta başka noktalarda parmak izi araştırması den devam etmekte. Kristina’nın bir erkek arkadaşının olup olmadığı da araştırılan konular arasında.

SANDALYEDEYDİ EŞOFMANI VARDI

ÇİLİNGİRLE eş güdümlü eve giren komşulardan biri ise gördüklerini Hürriyet’e şu şekilde anlattı: “Ev marinanın bulunduğu bölümde. Bodrum’un merkezi yani. Zemin katta, 1+1 evdeydi. Üst katta da ev sahibi oturuyor. Polisle eş güdümlü girdik eve. Sonra savcı geldi. Çevrede boğuşma izleri yoktu. Ev düzenliydi. Sandalye kapının karşısındaydı. Kristina sandalyede oturur vaziyetteydi. Kafasında bir çöp poşeti vardı. Üstünde eşofmanı vardı. Ev kıyafetleriydi üzerindekiler.”

31 ARALIK’TA YEMEK SİPARİŞİ VERMİŞ

KRİSTİNA’nın oturduğu sitenin emniyet görevlisi Ramazan Aşkın (65), son karşılaşmalarını şu şekilde anlattı: “30 Aralık’ta kargosu geldi. Evine götürdüm ancak dışarıdaymış. Saat 19.30 gibi döndü. Nerede bulunduğunu sordum, ‘Dışarıda gezdim’ dedi. Kargoyu söylediğimde sevindi, teşekkür etti. Bir daha da görmedim. Beyaz montu vardı, güzel giyinmişti. Yüzünde şişlik, morluk gibi rastgele bir şüpheli hal da yoktu. Sitenin kayıtlarına göre plusteken son 31 Aralık’ta yemek sipariş etmiş.”

YANIT BEKLEYEN SORULAR

Kristina’nın elleri sandalyeye kelepçeyle arkadan bağlanmıştı, başında poşet vardı. Kendiliğinden yapabilir mihoen?

Evin kapısı arkadan kilitli, pencereler kapalı, camlarda demir var. Bu hal intihar şüphesini çoğaltır mı?

Kristina’nın bedeninde darp izine rastlanmadı. Ev den dağınık değildi. Profesyonel bir cinayet mihoen söz hususu?

Kristina, geçim sorunu ya da sıhhat sıkıntısı yaşıyor muydu? Ölümünde bu tür bir sıkıntının etkileri olabilir mihoen?

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama