2020-10-16T08:16:53+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 16 Ekim 2020 493 Görüntüleme

YouTube, yanlış bilgi veren videoları bir bir engelleyecek

BBC’den bulunan habere göre, siteden oluşturulan bildirimde, aşılar konusu ile ilgili mahalli sıhhat otoriteleri ve Dünya Sıhhat Teşkilatı (DSÖ) doğrultusundan kabul gören eksper görüşleri dışında bulgular paylaşan videolara platformda yer verilmeyeceği bildirildi.

Bildirimde, “Kovid-19 aşısı amacıyla çalışmalarının acil ve hayati duruma geldiği bu koşullarda, yanıltıcı verileri siteden kaldırmak amacıyla doğru kurallara sahip olmamız gerekliliğini düşünüyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Google’ın çatı şirketi olan Alphabet bünyesindeki Youtube şirketi, daha evvelce den Kovid-19’ile ilgili “tıbbi esası olmayan verileri” sahibi olan paylaşımlar konusu ile ilgili benzer tedbirleri alacağını bildirmişti.

YouTube’un bu aşaması, sosyal paylaşım sitesi Facebook’un insanları aşı yaptırmaktan caydırmaya yönelik reklam türü paylaşımlara yer vermeyeceğini açıklamasının sonrasında geldi.

Facebook’un kararı reklam türünde olmayan paylaşımları içermezken, YouTube, kazanç hedefli ya da öyle olmayan bütün içerikleri kapsamına alıyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama