2021-04-22T08:57:05+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 22 Nisan 2021 319 Görüntüleme

Yapay zekaya sahip Einstein geliştirildi

Suni zekayla çalışan dijital sohbet robotları tasarlayan UneeQ adlı bir firma, enteresan bir ürün ile gündemde.

Firma Einstein’ın dış görünüşüne ve ses tonuna sahip suni zekaya ev sahipliği yapan bir sohbet robotu geliştirdi.

Ses içeriği üretim şirketi Aflorithmic ile işbirliğine giden firma dijital Einstein’ı kullanıma tanıttı. Einstein görüntülü sohbet robotu kullanıcılardan gelen soruları da yanıtlıyor.

Vakitte yolculuğun olası olup olmayacağı sorusunun sorulduğu dijital Einstein şu yanını verdi;

‘Kuramsal olarak, vakitte yolculuk gerçekleştirmek olası. Şimdilik erken ancak bir gün bunun nasıl yapılacağını anlayacağız. Ancak bu yakın vakitte gerçekleşmeyecek.’

Şirketten oluşturulan bildirimde dijital Einstein’ın, anlamlı duygusal etkileşimlere mevcut ve insan-makine etkileşiminin bir ileri aşamasının ilk örneği olduğunun altı çizildi.

ALBERT EINSTEIN KİMDİR?

Alman İmparatorluğu’nun Ulm kentinde, 14 Mart 1879 tarihinde dünyaya gelen Albert Einstein, yaşamının ilk yıllarını Münih’te geçirdi. Lise eğitimini ve yüksek eğitimini İsviçre’den tamamladı; ancak bir üniversitede iş bulmada yaşadığı zorluklar nedeniyle bir patent ofisinde müfettiş olarak çalışmaya başladı.

1905 senesi Einstein amacıyla bir mucize sene oldu ve o dönemde kuramları anında benimsenmemiş olsa da gelecekte fizikte devrim yaratacak olan dört yazı yayımladı. 1914 senesinde Max Planck’ın şahsi ricası ile Almanya’ya geri döndü.

1921 senesinde fotoelektrik tesir üstüne çalışmaları nedeniyle Nobel Fizik Mükafatı’ne layık görüldü. Nazi Partisi’nin iktidara yükselişi nedeniyle 1933’te Almanya’yı terk etti ve Amerika Entegre Devletleri’ne yerleşti.

Ömrünün geri kalanını geçirdiği New Jersey eyaletinin Princeton eyaletinde hayatını kaybetmiştir

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama