2020-07-13T00:23:43+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 13 Temmuz 2020 280 Görüntüleme

Türkiye’nin yerli ve milli silahları bilgisayar oyununda yer buldu

Dünyada en çok oynanan çevrimiçi FPS oyunlarından olan Arma 3 amacıyla eklenti yama meydana getiren Turkish Mod Team ekibi, daha evvelce Türk askeri veya polisi olma fırsatı sundukları kullanıcılar amacıyla bir senesi aşkın süredir yeni bir emek harcama başlattı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) personel ile yeni bir yama tasarlayan ekip, yerli üretim Bayraktar İHA ve Siha ile Anka, Kobra, Kirpi, Atak helikopteri, Altay tankı şeklinde vasıta, cephane ve silahları da oyuna ekledi.

Oyunda Türk askeri veya polisini seçen kullanıcılar hem teçhizat, tabanca ve araçları kullanma olanağı buluyor hatta TSK’nin gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Sulh Pınarı ile Libya harekat yerlerinde savaşıyor.

Turkish Mod Team ekibinin kurucu üyelerinden Mehmet Tozlu, AA muhabirine, Turkish Mod Team’in simülasyon oyunlarına eklenti meydana getiren ve bu tarz şeyleri Türk oyun camiasına yayınlayan bağımsız bir mod grubu bulunduğunu ifade etti.

Grubun kısıtlı imkanlarına karşın askeri simülasyon oyunlarına TSK eklentisi gerçeklştirmeyi başardığını söyleyen Tozlu, “Hedefimiz sanal dünyada ordumuzun tanıtılması ve bilhassa genç Türk oyuncuların TSK’ye ilgilerinin artmasını sağlamak.” dedi.

Yeni geliştirdikleri yama amacıyla aylardır uğraştıklarını ve emek harcamayı kısa vakit evvelce pazara sunduklarını altını çizen Tozlu, “Bu yamamızda şu an TSK envanterinde tespit edilen askeri giyim, teçhizat, tabanca, cephane ve araçların anında hepsini kullanabiliyorsunuz. Eklentimiz ile oyuncular oyun ortamında zırhlı birlik harekatı, uçar birlik harekatı, yaya-motorlu intikal, topçu desteği ve sızma operasyonlarının hepsini Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde tespit edilen vasıta, tabanca ve ekipmanlar ile yapabilmektedir.” şeklinde konuştu.

Tozlu, Turkish Mod Team olarak geride bıraktığımız yıl yapılan IDEF 2019 14. Internasyonal Müdafa Sanayii Fuarı’na katılma talihi bulduklarına değinerek, yamaya insanların büyük ilgi gösterdiğini ve ekip olarak Türkiye’yi dünyaya tanıtmak amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama