2020-07-01T17:10:54+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 1 Temmuz 2020 470 Görüntüleme

Türkiye’de geliştirdiği oyuna Almanlar talip oldu

Anadolu Üniversitesi Kamu Idaresi bölümünden 2016 senesinde mezun olan yalnız iş bulamayan Osman Balcı, yerli ve ulusal imkanlarla ‘Truck and Logistics Simulator’ isimli bilgisayar oyunu geliştirdi. 

2 sene süresince internetten üstünden kendini ilerleten Balcı, bu vakit ortamında ‘Truck and Logistics Simulator’ isimli bilgisayar oyunu geliştirdi. 2018 senesinde İstanbul’da düzenlenen ‘Gaming İstanbul Fuarı’na (Bilgisayar Oyun Fuarı) katılan Balcı, Almanya’nın dünyadaki en büyük oyun şirketi yetkilisinin ilgisini çekti. Alman şirketi yetkililerinin oyunlarına sponsor olma tekliflerini kabul eden yalnız “Almanya’ya gelmiş olarak, oyununu burada geliştir” teklifini reddeden Balcı, Türkiye’de kalmaya devam etti. Ardından Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Animasyon ve Oyun Teknolojileri Kısmı Yüksek Lisans Uygulaması’na kendi ilerlettiği bilgisayar oyunu ile başvuran Balcı, projesinin kabul edilmesi üstüne burada yüksek lisans eğitimine başladı. Balcı, eğitimi esnasında bilgisayar oyununu geliştirerek, satışa tanıttı. Oyun henüz sanal platformda yer almakta.

PROJE TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ

Balcı, 3 gün evvelce oyunu satışa sunduklarını söyleyerek,

“Şu an oyunumuz sanal platformda yayımda. Bu oyunumuzun ülke ekonomisine de katkısı olmasını bekliyoruz. Her bireyin hayalinin peşinden gitmesini öneriyorum. Devletimizde tüm olanaklar sahip olunan.

Bu olanakları kullanarak istedikleri noktaya gelebileceklerini düşünüyorum. Devletimizde şu an, ‘bişi yapamıyoruz’ benzer biçimde hava oluşuyor. Yalnız şu şekilde bir hal var.

Ben Hacettepe Üniversitesi’ne gelene kadar vatanımızda bu tür imkanların bulunduğunu bilmiyordum. Burada bizlere olan desteği gördükçe vatan haricinde yayılan ekonomik ve alt yapı imkanlarının fazlasının gerçekten kendi vatanımızda bulunduğunu söyleyebilirim. Projeyi tamamıyla burada yerli ve ulusal imkanlarla geliştirdim, bu da bizim açımızdan büyük bir gurur deposu oldu” şeklinde konuştu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama