2020-07-01T17:12:42+03:00
Ana Sayfa Ekonomi 1 Temmuz 2020 538 Görüntüleme

İstanbul Havalimanı’nda bir ilk

Koronavirüs ile mücadelede alınan önlemler kapsamında İstanbul Havalimanı’nda koronavirüs kontrol merkezi kuruldu. Yolculardan alınan numuneler terminaldeki laboratuvarlarda incelenerek, neticeler iki saat içerisinde yolcuya teslim edilecek.

NUMUNELER İSTANBUL HAVALİMANI’NDAKİ LABORATUVARDA SONUÇLANDIRILACAK

Mere, kontrol merkeziyle alakalı şu verileri paylaştı:

“Sıhhat Bakanlığı ile Kültür veTurizm Bakanlığı’nın istekleri tarafında İstanbul Havalimanı’nda vatan dışından gelen ya da vatan dışına çıkan yolculardan PCR testi yaptırmak isteyen yolcular amacıyla bu merkez kuruldu. 50 tane örnek alma kabinimiz var. Saatlik kapasitesi 2 bin. 24 saatte 38-40 bin kontrol yapabilir.”

“BULUNDUĞUMUZ ALAN 4 BİN METREKARE”

Türkiye’de hiçbir havalimanında kurulu bir laboratuvar yok diyen Mere, ” Sürüntü veren yolcuların kontrol işlemleri amacıyla numuneler rastgele bir hastaneye gönderilmeyecek, burada kurulan laboratuvarlarda sonuçlandırılacak. Bu bizlere büyük bir vakit kazandıracak. Bulunduğumuz alan 4 bin metrekare. Bunun dışında terminalin kara (bilet ve bagaj işlemlerinin yapıldığı alan) doğrultusunda da bin metrekarelik bir alan kuruldu. Toplam 5 bin metrekarelik alanda bu hizmeti vereceğiz. Hem gelen yolcuya hem giden yolcuya kontrol yapabilecek şekilde hazırlıklarımız tamamlandı.” dedi

TEST ÜCRETİ 110 LİRA

Fatih Mere, Sıhhat Bakanlığı’nın tespit ettiği tarafta PCR testlerinin tutarının 110 lira olacağını belirtti.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama