2021-04-22T08:57:35+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 22 Nisan 2021 398 Görüntüleme

Turkcell geleceğin siber güvenlik uzmanlarını yetiştiriyor

Turkcell’ter Türkiye’nin siber emniyet uzmanı ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak yaşama geçirdiği Cyber Camp eğitim programının altıncısı başladı. Bu sene 3 bini aşkın gencin başvurduğu ve online olarak düzenlenecek uygulama 8 Mayıs’a kadar devam edecek. Turkcell’ter yeni kuşak işe alım uygulaması GNÇYTNK kapsamında yürütülen Cyber Camp 2021 ile Türkiye’ye yeni siber emniyet eksperleri kazandırılması amaçlanıyor. 10 gün devam edecek programda katılımcılar, siber emniyet işin ehli isimlerden toplamda 60 saatlik çevrimiçi eğitim alacak.

Cyber Camp ile yalnızca Turkcell’e değil Türkiye’ye yeni siber emniyet eksperleri kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen Turkcell Genel Müdür Muavini Serhat {Demir} şu şekilde söyledi: “Turkcell olarak ülkemizin gücüne ve geleceğine inanıyoruz. Bu bakış yönüyle yalnızca teknolojiye yatırım yapmıyoruz. Bunun yanı sıra düzenlediğimiz eğitim programlarıyla ülkemizin yarınları olan gençlerimizin gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Dijitalleşmeye bağlı olarak dünya genelinde siber emniyet uzmanlarının öneminin daha da arttığını görüyoruz. Bu alanda yetişmiş eksper ihtiyacını karşılamaya yönelik yaşama geçirdiğimiz programımıza gençlerimizin gösterdiği yoğun ilgi ülkemiz adına bizi olabildiğince memnun etti. Küresel rekabetin giderek dijital alana kaydığı bugünümüzde bu uygulama ile yetişecek eksprlerin bu alanda da Türkiye’nin gücüne güç katacağına inanıyoruz. Bunun yanı sıra bu programda üstün başarı gösteren gençlerimiz Turkcell’den çalışma fırsatı yakalayarak, verdiğimiz çevik ve elastik çalışma içerisinde sıksık kendilerini geliştirebilecek. Cyber Camp’ter yanı sıra yaşama geçireceğimiz yeni eğitim programlarıyla da Türkiye’nin teknoloji bölümünde gereksinim duyduğu yetişmiş insan kaynağına katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Cyber Camp kapsamında katılımcılar sektörde siber emniyet alanındaki önder isimlerle buluşarak iş planı sohbetleri yapabilecek ve uzmanlardan mentorluk eğitimi den alacak.

Cyber Camp 2021 Eğitim İçeriği:

Bilgi {Güvenliğine} Giriş

Ağ Trafik Analizi & Ağ Güvenliği

Esas Kriptoloji

Güncel Kimlik ve Erişim Idaresi Gelişmeleri

Internet Servis Güvenliği Idaresi

Internet Program Güvenliği ve Internet Sızma Teknikleri

Ağ Sızma Testi & Sızma Testi Laboratorium Çalışmaları

SOC İzleme ve Hadise Müdahalesi

Siber Tehdit İstihbaratı

Zararlı Program Analizi, Windows Forensics, SIEM Idaresi

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama