2020-08-27T13:29:27+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 27 Ağustos 2020 644 Görüntüleme

TikTok’un CEO’su istifa etti!

TikTok CEO’su Mayer çekilme etti.  Mayer, çalışanlara hitaben yazıya döktüğü mektupta istifanın kararını “siyasal ortamın keskin bir halde değişmesi” sebebiyle aldığını açıkladı.

AA’da bulunan haberde Mayer, kararını “İstifa kararından evvelce kurumsal farklılıkların neleri doğuracağı ve bunun benim üstlendiğim küresel rol amacıyla ne manaya geldiği konusu ile ilgili ciddi muhasebe yaptım.” ifadeleriyle değerlendirdi.

Ana şirket Bytedance, TikTok’un ABD operasyonlarını satın alması amacıyla Microsoft ile görüşürken, Mayer, sürecin kısa vakit ortamında tamamlanmasının beklendiğini aktardı.

TikTok doğrultusundan oluşturulan bildirimde, “Son birkaç ayın siyasal dinamiklerinin Kevin’ın rolünün kapsamını mühim seviyede değiştirdiğini takdir ediyor ve sonucuna tamamıyla saygı duyuyoruz. Şirkette geçirdiği vakit amacıyla kendine teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

– Çinli uygulamaların ABD’yi amaç almış olduğu iddiası

Çinli firmaların ilerlettiği ve mevcut mobil uygulamaların “ABD’nin yerel güvenliğini, dış siyasetini ve ekonomisini tehdit ettiğini” dile getiren Trump, şahıs verilerinin toplanıp şantaj ve firmalar amacıyla casusluk gerçekleştirmek amacıyla kullanabileceğini iddia ediyor.

Trump, TikTok’a karşı alıncak önlemleri epey zamandır düşündüklerini vurgulayarak, programlamayı ABD’de yasaklayacağını duyurmuştu.

Emniyet kaygıları sebebiyle TikTok’un Çin’in kontrolünde olmasını istemediklerini açıklayan Trump, Microsoft veya benzer ABD odaklı bir firmanın TikTok’u alması gerekliliğini söylemişti.

Trump, “Microsoft veya diğer bir firmaya satılmadığı takdirde, TikTok’u 15 Eylül’de kapatacağız.” ifadesini kullanmıştı.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama