2021-06-08T11:02:52+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 8 Haziran 2021 281 Görüntüleme

Siber suçlular kripto paraların peşinde

Bu senenin ilk dört ayında, COVID-19 pandemisi dünya gündeminde plus üst sırada yer almaya devam etse den tehdit içerisinde daha gerilerde yer almaya başladı. ESET’ter Araştırmadan Mesul Başkanı Roman Kováč bu hususta şu yorumu yaptı: “Gerçekten bazıları ‘işlerin iyiye gittiğini’ söyleyebilir, yalnız siber suçluların tanınmış emniyet açıklarını ve yapılandırma hatalarını çabucak suistimal ettiğine ve olabildiğince yüksek kar elde etmeye odaklandığına dair üzücü misaller görmeye devam ediyoruz.” Şunlar, kaba kuvvet saldırılarının bir numaralı amacı olan uzaktan masaüstü protokolünün (RDP) sürekli suistimal edilmesini, gittikçe yükselen kripto para saldırılarını ve kötü niyetli Android bankacılık yazılımı algılamalarındaki süratli artışı içeriyor.  

Çalışanlar üzerinden şirketlere saldırıyorlar

Pandemi döneminde evden çalışanlar işyerlerine uzaktan bağlantılar ile bağlanmaya başlayınca siber saldırganlar kurumlara sızmak amacıyla, RDP saldırıları ile çalışanların verilerine ulaşmaya çalıştılar. Değişik yollarla ele geçirdikleri kullanıcı adı ve parola bilgilerini ele geçirerek şirketlerin titiz verilerine ulaşmayı hedeflediler. Elde edilen verileri fidye saldırıları veya rakip şirketlere pazarlama suretiyle kullandılar. 

Ethereum’u amaç alan saldırılar arttı

Kripto para birimlerine yönelik yükselen talep, kripto para birimi tehditlerinin büyümesine yol açtı. Kripto para birimleri daha süregelen duruma geldikçe, onlardan kar elde etmeye çalışan kötü niyetli yazılımların miktarı da natural olarak artış gözler önüne serdi. Ocak Ayı – Nisan 2021 döneminde Bitcoin, siber suçlular doğrultusundan  en fazlaca amaçlanan para birimi olmasına rağmen  ESET eksperleri Ethereum’u amaç alan saldırılarda mühim bir artış gördü. 

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama