2021-01-16T23:35:11+03:00
Ana Sayfa Gündem 16 Ocak 2021 241 Görüntüleme

Fuat Oktay da Kovid-19 aşısı yaptırdı

Ankara Kent Hastanesinde CoronaVac aşısının ilk dozunu yaptıran Oktay, önlem suretiyle 15 dakika beklemesinin sonrasında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Oktay, oldukça rahat bir şekilde aşı olduğunu söyleyerek, Ankara Kent Hastanesi Koordinatör Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet Surel ile bütün sıhhat çalışanlarına teşekkür etti.

Türkiye’nin dünyaya numune bir aşılama sistemi olduğunu söyleyen Oktay, Kovid-19 salgını konusu ile ilgili Türkiye’nin tüm dünyadan ayrıştığını ve oldukça etkin bir mücadele verdiğini ifade etti.

Bu noktada sıhhat sistemi altyapısının oldukça mühim olduğunu ve aşı uygulamasına geçildiğinde den aynı başarının görüldüğünü söyleyen Oktay, şöyle dedi:

“Bugün itibarıyla 700 bine yaklaştık diye biliyorum. Bundan dolayı çok çabucak, yeni başlamamıza karşın, aşılamada ilk başta tespit edilen ülkeler arasına girmiş durumdayız. İnşallah nisana doğru kendi aşılarımız da çıkacaktır. Ondan sonra önümüz tamamıyla açılacaktır. Buradan bütün vatandaşlarımıza çok kolaylıkla gelip aşılarını yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Bu hem bireysel anlamda sıhhat amacıyla hatta toplum sağlığı, ülkemizin sağlığı amacıyla ve bir an evvelce normalleşmemiz yönünden oldukça mühim.”

Ankara Kent Hastanesinde aşı programı amacıyla 130 odanın ayrıldığını açıklayan Oktay, “Bundan dolayı tüm Türkiye’deki kent hastanelerimiz, başka hastanelerimiz, aile sıhhat merkezlerimizi den düşündüğümüzde oldukça geniş bir kapasiteyi henüz aşılama olanağı amacıyla bütün vatandaşlarımıza sunmuş durumdayız.” şeklinde konuştu.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama