2021-01-16T23:34:12+03:00
Ana Sayfa Yaşam 16 Ocak 2021 396 Görüntüleme

Her satırı dehşet! Eşine de acımadı 1,5 yaşındaki yavrusuna da…

Konya’da 6 sene evvelce evlenen Ali A. ve Rukiye A. çifti arasında bir müddet sonra kuvvetli geçimsizlik başladı. Rukiye A., 2019 yılının şubat ayında evi terk edip ailesinin yanına yerleşti. Aşağı yukarı 8 aydır ayrı yaşam sürdüren çift, çocukları dünyaya geleceği amacıyla tekrardan barışıp, eş güdümlü yaşamaya başladı.

KAYNAR SUYLA HAŞLADI

Rukiye A., iddiaya göre 9 Ocak Ayı günü eşini kahvaltı yapması amacıyla uyandırmak istedi. Buna sinirlenen Ali A., ısıtıcıdaki sıcak suyu eşinin üstüne döktü. Sıcak su, bu sırada eşinin beraberinde olan kızları küçücük Eylül’ün üzerini den geldi. Vakanın sonrasında gözaltına alınan Ali A. adli denetim kararıyla serbest bırakıldı.

{Hastane} odasında yaşadıklarını izah eden Rukiye A., şöyle dedi:

”Son olarak cumartesi günü çocuğum 2 yaşına geldiği amacıyla sütten ayırıyordum. Kızım, sabah erken uyandı. Kahvaltıyı hazırladım. Eşime seslendim ‘Hadi gel’ diye. Sonra ‘Sen beni niçin uyandırıyorsun. İlla uyandıracaksın değil mie?’ dedi. ‘Kahvaltı hazır bir daha hazırlayamam çocuk acıktı’ dedim. Eşim den, ‘Ben sabaha kadar uyuyamadım, beni rahatsız etme’ dedi. Biz çocuğumla kahvaltıya oturduktan sonra geldi. ‘Ne olursa olsun çocuğu alacağım. Sana da tekmeyi vuracağım’ dedi. Sonra kaynar suyu boynumdan aşağıya boşalttı. Gerçekten benim yüzüme atacaktı. Ben yüzümü çevirmeseydim yüzüme geliyordu. O can havliyle kaçtım; ancak tişört üzerime yapışmıştı. Kaynar suyun kalanını arkamdan döktü. Bu da hem çocuğumun ayağına hatta kalçama geldi. Beni bir kez daha yaraladı. Ardından ben acımdan bayılmışım. Ayıldığımda beni saçlarım ve kollarımdan tutup banyoya doğru götürüyordu. Sonra kendimi toparladım. Kulağıma kızımın ağlama sesleri geliyordu.”

“BİZİ ÖLÜME TERK ETTİ”

Yeniden kendine zarar vermemesi amacıyla kocasına yalvardığını dile getiren Rukiye A. ”’Ali lütfen bırak’ dedim. Telefonum ondaydı. Telefonumu istedim. Ambulansı aramak amacıyla ‘Ali çok kötüyüm ölüyorum. Çocuğun da ben den ölüyoruz. Lütfen’ diye yalvardım; ancak tekrar den vermedi telefonu. Bizi adeta ölüme terk etti orada. Kapıyı açtım, kaçmak istedim, komşularıma bağırdım, kapıyı kapatınca parmağım sıkıştı, parmağıma da 4 dikiş atıldı” şeklinde konuştu.

“KOMŞUMA SIĞINDIM’

Komşusuna sığınarak canını kurtardığını dile getiren Rukiye A., ”O babasını arar iken çocuğumu kucağıma aldım ve karşı komşuma sığındım, yardım ettiler bana. Serbest bırakılmış. Benim ve çocuğumun can güvenliğimiz yok ve tehlikede” dedi.

‘SENİ ÖLDÜRSEM 3 YIL YATAR ÇIKARIM” DİYORDU

Sıksık ölümle tehdit edildiğini iddia eden Rukiye A. ”Bana, ‘Cezaevine gireceksem bile tam hakkıyla girerim. Yaptığım işi yarım bırakmam’ diye tehdit ediyor idi. ‘Şimdi seni öldürsem 5 sene alırım. 3 sene yatar çıkarım’ söylüyordu. ‘Bana hiçbir şey olmaz’ söylüyordu. Etrafta bu tarz hadiseleri çok görüyorduk. Hafta sonu bir hadise da bizim mahallemizde olmuştu. Adamın ceza almadığını öğrenince ‘Kattenbak görüyorsun. Ben seni şu an öldürsem, kimse seni savunamaz’ diyerek tehdit ediyor idi” şeklinde konuştu.

“CEZA ALMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Rukiye A.’nın avukatı olan Elif Zehra Türkmen, ”Pazartesi günü işlemleri başlatıyoruz. Adli denetim şartıyla serbest bırakılmasıyla alakalı itirazlarımızı yapacağız. Tutuklu yargılanması amacıyla elimizden geleni yapacağız. Bir küs, bir barışık evlilikleri var; yalnız müvekkilim 1,5 yaşındaki kızları amacıyla yeniden denemek istiyordu. Bu baba profili bunları hiel etmiyor. Boşanma adımında ise birçok takviyeleri sağlayacağız” dedi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama