2021-05-07T11:29:30+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 7 Mayıs 2021 371 Görüntüleme

Oppo, HEVC Advance Patent Havuzu’na lisans veren olarak katıldı

Oppo, bugün plus mühim standartlara dayalı video codec teknolojilerinin esas patentlerini lisanslamak amacıyla patent havuzlarının geliştirilmesine, idaresine ve yönetimine öncülük eden Access Advance’ın yönetmekte olduğu HEVC Advance Patent Havuzu’nun lisans vereni olduğunu açıkladı. OPPO’nun HEVC / H.265 esas standart patentleri, dünya genelinde 13.700’ün üstünde patente sahip HEVC Advance portföyüne dahil edildi. 

Şirketin Kıdemli Fikri Mülkiyet Direktörü Adler Feng, “HEVC Advance Patent Havuzu’na lisans veren olarak katılmamız video işleme alanındaki patent birikiminin başarılı olmasını gösteriyor. HEVC ve gelecekteki video işleme teknolojileri amacıyla sıhhatli bir ekolojik bölge yaratmak konusu ile ilgili hem lisans sahiplerinin hatta lisans verenlerin çıkarlarını dengelemeye yoğunlaşan Access Advance ile iş birliği gerçekleştirmekten mutluyuz” dedi. 

Access Advance CEO’su Peter Moller, “Oppo’nun HEVC Advance Patent Havuzu’na sadece lisans sahibi olarak değil, bunun yanı sıra lisans veren şeklinde de katılmayı seçmesinden kaynaklı çok heyecanlıyız. HEVC ve yakında VVC gibi yeni kuşak teknolojilerin benimsenmesini hızlandıran sektör lideri patent havuzlarını sağlamak amacıyla devam eden çabalarımıza OPPO’nun kıymetli uzmanlığını ve perspektifini katmayı heyecanla bekliyoruz” dedi.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama