2020-05-28T14:20:30+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 28 Mayıs 2020 353 Görüntüleme

Nasa 8 Ay Karantinada Kalacak Eleman Arıyor!

Dünyayı tesiri altına alan koronavirüs salgını bir fazlaca sektörde olduğu şeklinde uzay araştırmalarında da değişikliğe gidilmesine niçin oldu. 

Amerikan Ulusal Havacılık ve Feza Dairesi’nin (NASA) sekiz aylık toplumsal izolasyonda duracak kişilerin astronotların Mars görevlerinde karışılacakları çevresel faktörleri deneyimleyecek. Rusya’daki bu laboratuvarda duracak kişilerin, 30 ila 55 yaş içinde olması ve İngilizce ile Rusya’yı akıcı konuşmaları planlanıyor. 

ASKERİ EĞİTİMLERİN OLMASI GEREKİYOR

Aranan kriterler içinde adayların bilimsel nitelikli derecesi olması ve askeri eğitimlerinin bulunması gerekiyor. Göreve seçilecek kişilerin, uzay mekiği ortamında yaşayarak gelecekteki uzay görevlerinde karşılaşılacak durumları deneyimlemeleri planlanıyor.

Toplumsal izolasyonun araştırmacılar için mühim veriler sağladığını kaydeden araştırmacı Thomas Williams, yalıtım ortamında ortaya çıkan ruhsal ve stresin uzay görevlerinin başarı göstermiş olmasında büyük görevi bulunduğunu açıkladı. 

NASA, bu çalışmayla uzaya gidecek astronotların performansı ve sağlığı hakkında mühim bulgular elde edeceklerini belirtti.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama