2020-07-23T08:11:16+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 23 Temmuz 2020 612 Görüntüleme

Mesajlarınızı başkaları okuyor olabilir

2014 senesinde Feysbuk doğrultusundan satın alınan tanınmış mesajlaşma programı WhatsApp emniyet sıkıntısı ile gündeme geldi. Hususi sözlerin, şahsi verilerin ve mesajların diğerleri doğrultusundan erişilebildiği meydana çıkan WhatsApp, emniyet açığı yüzünden ağır eleştirilere maruz kaldı.

Alman basınında bulunan habere nazaran Alman polisi, WhatsApp Internet’i kullanarak kullanıcılar arasındaki mesajlara erişebiliyor. Birkaç senedir etken olarak sarfedilen bu teknik ile Alman polisi kullananların hususi konuşmalarını okuyabiliyor. Üstelik Alman polisi, bu mesajlara erişmek amacıyla casus program da kullanmıyor. Şu demek oluyor ki WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme özelliği, anlatıldığı kadar da güvenilir değil.

Haberde, güvenlik birimlerinin mesajlara yetişebilmek amacıyla kuşkuluların cep telefonlarına Whastapp Internet üstünden bağlantı kurarak yalın bir yöntemle mesajları indirme olanağına mevcut ifade ediliyor.

TERÖR SALDIRILARINA KARŞI KULLANILIYOR

Federal Güvenlik’in ilk defa Berlin’de 2016 senesinde Noel pazarına düzenlenen saldırıyla alakalı soruşturmada WhatsApp bağlantılarına dışarıdan erişim sağlamış olduğu da aktarıldı. Terör hücumu düzenleyen Anis Amri’nin bağlantılı bulunduğu bir bireyin takip edeni esnasında bu tekniğin kullandığı söyleniyor.

Almanya’daki meşru düzenlemeler uyarınca güvenlik, yalnızca ağır suçlar söz hususu olduğunda etkileşim araçları üstünden takip gerçekleştirebiliyor. Güvenlik Örgütü ise söz hususu iddialarla alakalı suali “kovuşturma yöntemlerine dair titiz bulguların kamuoyu ile paylaşılamayacağı” şeklinde yanıtladı.

Whatsapp Internet’te cep telefonu programı, mesajlaşma servisinin web sitesindeki bir kare kodun taranması ile kullanılabiliyor. Kullanıcılar bu yöntemle masaüstünden de Whatsapp aracılıyla mesajlaşabiliyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama