2020-07-23T08:11:31+03:00
Ana Sayfa Eğitim 23 Temmuz 2020 445 Görüntüleme

Okulların açılmasıyla ilgili 4 senaryo

Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN TÜRK’te Ahmet Hakan’ın sunmuş olduğu Yansız Bölge programında okulların açılmasıyla alakalı mühim açıklamalar yapmış oldu. Bakan Selçuk, “Okulların açılmasıyla alakalı 4 senaryo üstünde çalışıyoruz” dedi. Selçuk o senaryoları şu şekilde belirtti:

Birinci senaryo; okullar açılıyor. Kısıtlamasız.

İkinci senaryo; Okulun tamamıyla kapalı olması. Peki okullar kapalı olursa bu evlatların eğitimi iyi mi devam edecek. Biz yalnızca çevrimiçi çalışmaktan söz etmiyoruz. Ciddi bir alt yapı gerektiriyor.

Üçüncü senaryo; Bizim belirli zamanlarda okulları açıp, örneğin diyorum pazartesi salı günü okulları açtık. 1 sınıfın yarısı okula geldi. Çarşamba günü okulu temizledik perşembe cuma sınıfın başka yarısı geldi. Cumartesi de imtihan kümeleri bunun dışında geldiler. Piyasa günü okulu temizledik. pazartesi günü devir daim yeniden başladı. Seyreltilmiş eğitim modeli uygulayabiliriz.

Dördüncü senaryo; Riskli olan 5 ilden söz ediliyor şimdi. Bu 5 ille hiçbir olay olmayan illerin halini eşit koşullarda ele alamayız. Bu da 4. senaryo. Ola ki 3-5 ilde sorun var. Türkiye’nin geri kalanında yok. O vakit o illere hususi program yapılır.

CANLI DERSTE TEK ÜLKEYİZ

Selçuk, dünyada canlı ders yapabilen tek ülkenin Türkiye bulunduğunu söyleyerek “1 milyon öğrenciye canlı ders yapabiliriz. Okullardaki bilgisayarları evlere yolladık. Bu net değil, senaryo. Başka bakanlıklarla konuşacağız. Bütün bakanlıklarla görüşeceğiz.”

TÜM OKULLARIN STANDARDINI ÇIKARDIK 

Bakan Ziya Selçuk, Endüstri Bakanlığı ve Türk Standartlar Entitüsü ile Türkiye’deki bütün okulların standardının çıkarıldığı açıkladı. Selçuk “Her bir okulumuzun öğretmeni, yöneticisi bu denetim listeleri üstünden okulun idarelerini yapacaklar. Pandemiye karşı mekan mekan her birinin ayrıntısı var” şeklinde konuştu.

 SINAVDA TEK VAKA TESPİT EDİLDİ

“Bizim her kararımız zor. Zira verdiği her karar bir çocuğun geleceğiyle alakalı” diyen Ziya Selçuk, 1 milyon 403 bin öğrencinin girmiş olduğu LGS amacıyla de şöyle dedi: “Yalnızca 1 çocuğumuzda olay belirlendi. Sistem o denli iyi çalışıyor ki öğleden sonrasında testi oluşturulan çocuğun sabah 10’da bilgisayara neticesi düşüyor. Biz anında tedbirimizi aldık.”

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama