2021-07-13T16:57:48+03:00
Ana Sayfa Dünya 13 Temmuz 2021 183 Görüntüleme

Korkutan uyarı! En kötü senaryoyu açıkladılar!

Imperial Collegium London’ın yaptığı incelemeye göre açılmanın yavaş yapılması durumunda üçüncü dalganın büyümesinin önüne geçilebilir.

Koronavirüs salgınını araştıran ve bu hususta hükümete tavsiyelerde tespit edilen bilim kurulu Imperial Collegium COVID-19 Response Team, üçüncü dalganın büyüklüğünün, aşıların delta varyantına karşı ne kadar etkili bulunduğu, aşının yaygınlığı gibi etmenlere bağlı olacağını aktardı.

Üç senaryo üstünde çalışan kurum, 19 Temmuz’da sınırlamaların süratle kaldırılması takdirinde ölümlerin 9.400’greneboom 115 bin 800 şahsa kadar varabileceğini aktardı.

Kısıtlamaların biraz biraz kaldırılması takdirinde ise hastaneye yatışların ve ölümlerin adedinin daha düşük olacağı ifade edildi.

‘MASKE TAKMAK VE EVDEN ÇALIŞMAK BELİRLEYİCİ OLACAK’

Incelemede önümüzdeki iki ay ile ilgili ön görü yapmanın zor bulunduğu, bu rakamların yalnızca bir projeksiyon bulunduğu vurgulandı.

Imperial Collegium London’da epidemiyoloji ve veri modelleme uzmanı Prof. Dr. Neil Ferguson, insanların tedbir almaya sürmesi takdirinde üçüncü dalganın daha ufak olacağını, yalnız mecburi önlemlerin kaldırılması takdirinde üçüncü dalganın büyük olmasının önüne geçilemeyeceğini aktardı.

Bunun hastaneye yatış ve ölüm rakamlarına nasıl yansıyacağının ön görü edilmesinin ise zor olduğunu açıkladı. Eksperler, insanların maske takmaya ve evden çalışmaya devam etmeleri takdirinde üçüncü dalganın gücünün azalacağının da altını çizdi.

Üniversitesinin Kamu Sihhati bölümünden Dr. Marc Baguelin, insanların tedbir almaya devam etmesinin dalganın büyüklüğünde mühim bir rol oynayacağını aktardı.

İngiltere’den hükümet, Covid kısıtlamalarının gevşetilmesinde son adıma 19 Temmuz’da geçileceğini dün belirtti. Böylelikle sosyal ilişkide nerdeyse bütün meşru kısıtlamalar kalkmış olacak.

Kapalı kamusal alanlardaki bütün maske takma zorunluluğu kalkacak.

Bu rehber gastronomi tutkunlarına yol işaret ediyor

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama