2021-07-30T16:01:41+03:00
Ana Sayfa Dünya 30 Temmuz 2021 498 Görüntüleme

Sidney’deki Kovid-19 yasaklarına asker desteği

Yeni Güney Galler (NSW) Polisinden oluşturulan bildirime göre, NSW’nin başkenti Sidney’deki tam kapanma denetiminin sağlanması amacıyla polislerle eş güdümlü Avustralya Savunma Kuvvetlerinden (ADF) 300 askeri personel den vazife alacak.

NSW Güvenlik Müdürü Mick Fuller, Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile fikir alışverişi yapıp, ADF’nin desteğini talep ettiğini söyleyerek “Istikbal hafta yaptırım faaliyetlerinde artış olması nedeniyle Başbakan’dan ADF personelinin bu operasyona yardımcı olması amacıyla resmi bir talepte bulundum. Başbakanımıza desteğinden kaynaklı teşekkür etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

NSW Polis ve Acil Servis Bakanı David Elliott, askeri personelin şehirde vazife alacak olduğundan memnuniyet duyduğunu söyleyerek “Ordunun benzersiz kabiliyetleri ve eğitimi, son senelerde hayat sürdüğümüz sel ve kuvvetli orman yangınları gibi kriz dönemlerinde NSW halkına hizmet etmek amacıyla polis memurlarımızla çoğu kez bir araya geldi. Bu, bu salgınla savaşmak amacıyla fonksiyonel, etkili ve hareketli bir ekip olacak.” dedi.

Sidney’e hafta sonu intikal etmesi beklenilen askeri personelin, lüzumlu eğitimlerden geçirildikten sonra pazartesi gününden itibaren polisle sokaklarda devriye gezmesi planlanıyor. 

NSW POLİSİ, GÖSTERİLERE KATILMAMA ÇAĞRISI YAPTI

Sidney şehir merkezinde, geride bıraktığımız hafta sonu, Kovid-19 yasaklarına reaksiyon hedefli düzenlenen gösterilerin bu hafta sonucunda da yapılması bekleniyor.

Aşı ve yasak karşıtlarınca düzenlenmesi beklenilen gösterilere tolerans göstermeyeceğini aktaran NSW polisi, minimum 1000 polisin şehir merkezinde erken saatlerden itibaren konuşlanacağını vurguladı ve vatandaşlara gösterilere katılmamaları çağrısı yaptı.

Sidney’den geride bıraktığımız hafta, Kovid-19 tedbirleri kapsamında izinsiz bulunduğu belirtiler gösterilere binlerce şahıs katılmış, polisle göstericiler arasında yaşanan arbedelerde aşağı yukarı 60 gösterici gözaltına alınmıştı.

Delta varyantının etkisindeki Sidney’den, son 24 saatte 170 şahsa daha Kovid-19 teşhisi konulurken haziran ayından bu yana aşağı yukarı 3 bin şahıs virüse yakalandı, virüs nedeniyle 9 şahıs yaşamını yitirdi.

Avustralya Federal Sıhhat Bakanlığının bilgilerine göre, Kovid-19’un ilk kaydedildiği 25 Ocak Ayı 2020’greneboom bu yana virüse yakalanan 33 bin 909 Avustralyalıdan 923’ü yaşamını yitirdi.

Ülkedeki 2 bin 847 aktif vakadan 62’si yoğun bakımda olmak suretiyle, 248 bireyin hastanelerdeki tedavileri devam etmekte.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama