2020-09-16T23:20:16+03:00
Ana Sayfa Eğitim 16 Eylül 2020 550 Görüntüleme

Son dakika Bakan Selçuk duyurdu eğitimde 2+5 sistemi..İşte ayrıntılar

Son dakika:Bakan Ziya Selçuk, okullarla alakalı dört gözle beklenen konuları ve salgın döneminde atılacak adımları değerlendirdi.

Bakan Selçuk’un açıklamalarından satır başları:

Lüzumlu koşulları sağlayabildiğimiz ve riski en aza indirdiğimiz, denetimli yapabildiğimiz civarda tuttuk. O yüzden o düzey okul evveli ve 1. katagoride kaldı.

Burada Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri aslında oldukça önemli. Bizim belirli mevzularla alakalı karar verirken kuşkusuz danışarak karar vermek söz hususu. Bu ülke hususu. Bu sonucu verirken istişare ediyoruz. Kabinede tartışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız önerilere bakılırsa bir karar alıyor.

Şuanlık 2+5, gelecekte koşullar değişirse günler de değişmiş olur. Veliler amacıyla kılavuzlar derledik. Ailelerin ne yapması konusu ile ilgili bilgileri anlatıyoruz.

Lüzumlu koşulları sağlayabildiğimiz ve riski en aza indirdiğimiz, denetimli yapabildiğimiz civarda tuttuk. O yüzden o düzey okul evveli ve 1. katagoride kaldı. Pazartesi, salı sınıfın yarısı istikbal.

Bu yalnızca bilimsel niteliği olan değil, ruhsal, sosyolojik bir karar. O yüzden emniyet tazeleyerek bizlere inanmalarını sağlamak durumundayız.

EĞİTİMDE 2+5 UYGULAMASI
Burada Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri aslında oldukça önemli. Bizim belirli mevzularla alakalı karar verirken kuşkusuz danışarak karar vermek söz hususu. Bu ülke hususu. Bu sonucu verirken istişare ediyoruz. Kabinede tartışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız önerilere bakılırsa bir karar alıyor.Şuanlık 2+5 gelecekte koşullar değişirse günler de değişmiş olur. Veliler amacıyla kılavuzlar derledik. Ailelerin ne yapması konusu ile ilgili bilgileri anlatıyoruz.

Lüzumlu koşulları sağlayabildiğimiz ve riski en aza indirdiğimiz, denetimli yapabildiğimiz civarda tuttuk. O yüzden o düzey okul evveli ve 1. katagoride kaldı.

Bu yalnızca bilimsel niteliği olan değil, ruhsal, sosyolojik bir karar. O yüzden emniyet tazeleyerek bizlere inanmalarını sağlamak durumundayız.

“BUNU BURADA İLK DEFA SÖYLÜYORUZ”
Okullarımız velilerimizle ilişki ediyor, veliler randevulu olarak okullara geliyor. Velilere ilgi edilecekleri ifade ediliyor. Veli kılavuzu derledik. Veli kılavuzunda detaylı olarak anlatılıyor. Derslik öğretmenlerimiz de bunu paylaşacak. Derslik öğretmenlerimiz, servis şoförlerimiz eğitim aldı.

“HES TAKİBİYLE POZİTİF VAKALARIN BİLGİSİNİ ALIYORUZ”
Taahhütname o denli fena bir halde yorumlandı ki. Biz iyi mi veliye bundan sen sorumlusun diyebiliriz. Bu tür bişi olabilir mi? Oradaki tahütname veliyi bilgilendirme formu.

Biz esasen bir velinin bunu bilmiş olduğu durumda çocuğunu okula göndermesini beklemeyiz. Biz rastgele bir pozitif olay durumunda bunu anlık olarak bulguyu esasen alıyoruz. Bu tür bir sistem kurduk. Bugün tamamlandı. İlk kez burada söylüyoruz. MEB ve Sıhhat Bakanlığı’nın ortak emek harcaması HES programı tamamlandı.

 

HES takibiyle pozitif olayın verisini alıyoruz. Pozitif olay olursa ihtiyaç duyulan işlemi uyguluyoruz.

Bu tedbirlerle bunu yapıyor olmak bizi rahatlatıyor. Avrupa ülkelerinin tamamına yakınında bütün sınıfları tam vakitli açıyorlar. Bizim okullarımız kamuya açık alanlarda en itimat edilir alanlardan birisidir. Sıksık denetim, dezenfekte, takip var.

ÖĞRENCİLER HANGİ GÜN OKULA GİDECEK?
Temel olarak pazartesi, salı günleri sınıfın yarısının gelmesini istiyoruz. Çarşamba ve piyasa günleri ara verelim istiyoruz. Niye 2’ye bölüyoruz? Bölmezsek toplumsal uzaklığı sağlayamıyoruz. Sınıflarda tekli oturulacak ve aralarda boşluk bırakılacak. Bu sebepten de katagoride toplumsal uzaklığı kolaylıkla sağlayabiliyoruz. Biz sınıflarda yaptığımız hazırlıklardan, öğretmenlerimizin birikiminden eminiz.

ÇOCUĞUMU OKUL ÖNCESİ EĞİTİME GÖNDERMEYİP 1. SINIFTAN BAŞLATMALI MIYIM?
Benim önerim ailelerin çocuklarını okula göndermesi tarafında. Hedefimiz daha fazla uyum sürecinin çavuk atlatılması.

Müfredatları EBA üstünden öğrencilerle paylaşacağız.

EĞİTİMDE YENİ TAKVİM BELİRLENECEK Mİ?
Okullar amacıyla birkaç hafta sonrasında yeniden değerlendirme yapılacak

“MÜFREDATLARI EBA ÜZERİNDEN ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞACAĞIZ”
Müfredatı biz tam anlamıyla çocuklarımızla paylaşacağız. EBA TV de paylaşırız, internette paylaşırız, karşı karşıya paylaşırız. Önceden oldukça imkân yoktu şimdi bu imkanlarımız oldukça daha çok var.

8. VE 12. SINIFLAR İÇİN MÜFREDAT DÜZENLEMESİ OLACAK MI?
Bütün sınavları okullarda yapacağız. Öğrenciler tüm müfredatten mesul olacaklar. 8 ve 12’ler amacıyla hususi yardım paketimiz var.

EBA DESTEK MERKEZİ KURUYORUZ
Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Parasal veya diğer nedenlerden EBA’ya ulaşamayan çocuklarımız amacıyla pozitif ayrımcılık yapıyoruz.

ÖZEL OKULLARIN DURUMU
KDV hakkındaki bir emek harcama yapılmış oldu. İndirim yapmayanlara yönetimsel para cezası uygulanacak. Takipteyiz. Verilmemiş hizmetin tutarı iade edilmek mecburiyetinde.

SINAVLAR NASIL YAPILACAK?
Randevulu sistemle sınavlar yapılacak. Bu sene da LGS Haziran başlangıcında. Tarih değişebilir.

.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama