2020-10-01T13:33:12+03:00
Ana Sayfa Teknoloji 1 Ekim 2020 378 Görüntüleme

Instagram, Messenger ve WhatsApp birbirine bağlanıyor

Project, yalnızca WhatsApp hesabı olanların, diğer bir program indirmek veya programlar arasında geçiş gerçekleştirmek mecburiyetinde olmadan Instagram ve Messenger kullanıcılarına veya bu programlardan WhastApp’a mesaj gönderebilmesi fikrini esas alıyor.

Birtakım Instagram kullanıcıları, Facebook hesabı olmadan Messenger kullanıcılarına mesaj gönderebilmeye başladı.

Deneme hedefli bu program, Facebook’un geride bıraktığımız sene açıkladığı Instagram, WhatsApp ve Messenger’ın birleşik edilmesi planının ilk aşamasını meydana getiriyor.

Bu adımın mesajlaşma pazarında önümüzdeki senelerde Facebook’un hakimiyetini daha da güçlendireceği ve ABD’den tekelcilik soruşturmasıyla karşı karşıya olan şirketin bölünmesini daha da zorlaştıracağı vurgulanıyor.

Instagram, WhatsApp ve Messenger’te birer milyardan çok aylık aktif kullanıcısı var.

Instagram ve Messenger kullanıcılarının birbiriyle mesajlaşma ve görünümlü görüşme edebilmesi özelliği birtakım pazarlarda denenmeye başladı.

Program önümüzdeki aylar içerisinde bütün dünyaya yayılacak. Şirket aynı özelliğin WhatsApp’ta ne vakit başlayacağına dair takvim vermedi.

Facebook, WhatsApp, Instagram ve Facebook hizmetlerini birleşik etme planlarını Mart 2019’da bildirmişti.

Bu project, yalnızca WhatsApp hesabı olanların, diğer bir program indirmek veya programlar arasında geçiş gerçekleştirmek mecburiyetinde olmadan Instagram ve Messenger kullanıcılarına veya bu programlardan WhastApp’a mesaj gönderebilmesi fikrini esas alıyor.

Facebook Instagram’ı 2012’den WhatsApp’ı da 2014’te satın almıştı.

Şirket Messenger programını 2011’den çıkarmıştı.

Facebook’un bu planı yaşama geçirmek amacıyla büyük bir altyapı yatırımı yaptığı vurgulanıyor.

Haberci Android Uygulama
Haberci Android Uygulama